Vind wat je
zoekt

Moe na stoppen met alcohol

en moe worden van alcohol drinken

Stoppen met alcohol drinken is een verstandige keuze, vooral als je vaak en veel alcohol drinkt. Moe zijn na stoppen met alcohol is dan een bekend ontwenningsverschijnsel. Vermoeidheid na stoppen met drinken treedt vaak op als je lichaam zich aanpast aan het ontbreken van alcohol. Lees verder over moe worden van alcohol en handige tips hoe je kunt omgaan met moeheid na stoppen met alcohol.

Ben je verslaafd aan alcohol en wil jij stoppen met alcohol drinken? Zet je eerste stappen naar een alcoholvrij leven bij Fundamentum. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkicken alcohol vermoeidheid

Wanneer je besluit om te stoppen met alcohol drinken, kun je erg moe worden. Dit is onderdeel van het afkicken van alcohol. Vermoeidheid na het stoppen met drinken ontstaat omdat je lichaam gewend is geraakt aan de aanwezigheid van alcohol en nu moet wennen aan het ontbreken ervan. Tijdens het afkicken gaat je lichaam zichzelf resetten en herstellen. Dit proces kan een tijdje duren en kost veel energie. Daarom gaat dit vaak gepaard met vermoeidheid en andere ontwenningsverschijnselen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en jezelf de tijd te geven om te herstellen, zowel fysiek als mentaal. Merk je na het stoppen van alcohol vermoeidheid of slaperigheid, onthoud dan dat dit onderdeel is van het afkicken. Maak je je zorgen over de vermoeidheid of andere symptomen, praat dan met een medische professional voor advies en ondersteuning.

Tips bij vermoeidheid na stoppen met drinken

Ben je gestopt met alcohol en erg moe, dan komt dat dus door de vele veranderingen in je lichaam. Er zijn wel een aantal tips en adviezen die je kunt opvolgen om de moeheid te verminderen en om er beter mee om te gaan.

  • Eet gezond; 
  • Zorg ervoor dat je voldoende vitamine D (zonlicht, vette vis) en B (zuivel, onder andere) binnenkrijgt. Dit draagt bij aaneen goede nachtrust; 
  • Drink genoeg water; 
  • Zorg voor een goed dag- en nachtritme. Ga op tijd naar bed en blijf niet te lang snoozen. 
  • Lichaamsbeweging. Een goede manier om op natuurlijke manier moe te worden; 
  • Creëer een fijne slaapomgeving. 

 

Moe worden van alcohol

Behalve dat je moe wordt na het stoppen met alcohol, kun je ook moe worden van alcohol drinken. Dit komt doordat alcohol je lichaam beïnvloedt op manieren die je energie vermindert. Alcohol verstoort je slaap , waardoor je de volgende dag moe kunt zijn. Daarnaast droogt alcohol je lichaam uit, wat ook leidt tot vermoeidheid. Als je regelmatig te veel drinkt, kan dit je lichaam uitputten en zorgen voor een moe, slap en lusteloos gevoel. Deze verschijnselen zijn tijdelijk en laten zien dat je lichaam zich aan het herstellen is.

Pak je alcoholverslaving aan bij Fundamentum

Een alcoholverslaving kan goed behandeld worden. Fundamentum kan jouw eerste stap zijn. Onze detoxbehandeling ontgift je lichaam waardoor je je beter en fitter voelt om vervolgkeuzes te maken. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.

☎ Bel 0800 - 2345 800