Vind wat je
zoekt

Wat is MDMA?

Een van de meest gebruikte partydrugs

MDMA is de belangrijkste werkzame stof in XTC. Het geeft je een energiek, alert en warm gevoel van binnen. Hierdoor is het in Nederland de nummer één partydrug. Maar wat is MDMA nou precies, hoe ziet MDMA eruit en hoe zit het met de dip? Hier lees je alles over wat MDMA is.

Fundamentum biedt unieke detoxbehandelingen in een medische setting. Doel daarvan is om het lichaam te reinigen van middelen zoals drugs en alcohol. Hulp nodig bij je MDMA verslaving? Bel ons op 0800 2345 800 voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe ziet MDMA eruit?

Om de vraag te beantwoorden wat MDMA is, beginnen we bij het uiterlijk. MDMA kan er op veel verschillende manieren uitzien. Dit komt omdat de drug op meerdere manieren en dus in verschillende vormen te gebruiken is. Van origine komt MDMA voor in kristalvorm, maar MDMA komt het meeste voor als werkzame stof in een XTC-pil. Deze pillen komen voor in meerdere kleuren, vormen en met verschillende logo’s. Daarnaast wordt het middel ook veel gebruikt als poedervorm. De kristallen zijn hierbij geplet, heeft dan iets weg van kristalsuiker.

MDMA overdosis

Bij het gebruik van MDMA is het erg belangrijk dat je weet wat de dosering is van het middel. Dit kun je laten testen. Op basis hiervan kun je bepalen hoeveel je gebruikt. Neem niet teveel, een MDMA overdosis is erg gevaarlijk. Enkele effecten van een MDMA overdosis zijn:

  • Overgeven;
  • Hoofdpijn;
  • Wazig zicht;
  • Koorts;
  • Hartkloppingen.

Dip MDMA

De dagen nadat je MDMA hebt gebruikt kun je een kater ervaren. Omdat MDMA vaak in het weekend gebruikt wordt en de kater een paar dagen later plaatsvindt, wordt het ook wel de ‘dinsdagdip’ genoemd.

Maar wat veroorzaakt deze dip? MDMA geeft je een euforisch en energiek gevoel, omdat het ervoor zorgt dat er extra serotonine vrijkomt. Je gebruikt dus eigenlijk gewoon extra veel van dit gelukshormoon. De dagen erna heeft je lichaam tijd nodig om de voorraad hiervan weer op peil te krijgen. Bij de één duurt dit langer dan bij de ander.

Effecten van de dinsdagdip verschillen per persoon. Je kunt ervaren dat je geen motivatie hebt, vaak moet huilen, snel geïrriteerd raakt of je je niet goed kunt concentreren.

Afkicken van MDMA met Fundamentum

Heb je het idee dat je afhankelijk bent van MDMA? Zet de eerste stap met een detoxbehandeling bij Fundamentum. Met professionele hulp en begeleiding helpen we je verder. Onze kliniek in Margraten is 365 dagen per jaar geopend. Vandaag nog contact opnemen? Je bereikt ons op het nummer 0800 2345 800. Samen plannen we een intake in en zorgen we ervoor dat jij de juiste behandeling krijgt om af te kicken van MDMA of andere drugs.
☎ Bel 0800 - 2345 800