Vind wat je
zoekt

MDMA verslavend

De gevaren en detoxen

MDMA heeft als effect dat je lichaam meer gelukshormonen aanmaakt. Het maakt je hierdoor energiek, euforisch en opgewonden. Omdat je er minder moe van wordt en je stemming er een boost van krijgt is het al jaren een erg populaire partydrug. Maar zitten er ook gevaren aan het gebruik van MDMA? En is het middel verslavend? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Heb jij het idee dat je afhankelijk bent van MDMA? Neem dan gratis contact op met Fundamentum, wij helpen je graag.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gevaren MDMA

Naast dat MDMA je een euforisch gevoel geeft, zitten er ook gevaren aan MDMA. MDMA-gebruik kan zorgen voor een serotonine-syndroom. Er komt dan in één keer te veel serotonine vrij, waardoor je hartkloppingen, oververhitting en hoge koorts kunt krijgen. Een bijwerking van MDMA is dat je vaak niet kunt plassen. Pas dan op met het drinken van water. Bij een te hoge hoeveelheid kan er teveel vocht ontstaan bij je hersenen. Dit is fataal. Let op: drink nooit meer dan een halve liter water per uur.

MDMA verslavend

Er gaan veel verschillende verhalen rond over of MDMA verslavend is of niet. In principe is de kans op verslaving erg klein bij MDMA. Dit komt omdat de hoeveelheid geluksstofjes die je lichaam aanmaakt bij het gebruik van MDMA elke keer afneemt. Hierdoor is het stimulerende effect minder als je het direct daarna weer gebruikt. Maar je kunt wel geestelijk afhankelijk worden van MDMA. Dit wil zeggen dat je op een gegeven moment zo gewend bent aan het middel dat je niet meer geniet van een feestje als je geen MDMA gebruikt. Als je vaak MDMA gebruikt word je er ook toleranter voor. Je moet dan meer nemen van het middel voor hetzelfde effect. Op een gegeven moment moet je zoveel nemen dat alleen de ongewenste effecten nog naar voren komen en niet meer de effecten die je blij maken.

MDMA detox

Om van je afhankelijkheid van MDMA af te komen is het belangrijk dat je eerst alle giftige stoffen uit je lichaam verwijdert. Dit noemen we een MDMA detox. Ons medische team met verpleegkundigen, GGZ-pedagogen, artsen en psychiaters heeft als enige doel om jou van je afhankelijkheid van MDMA af te helpen.

Wil jij van je afhankelijkheid van MDMA af? Een detox is daarbij een eerste stap. Plan nu een intakegesprek in zodat we je verder kunnen helpen.
☎ Bel 0800 - 2345 800