Vind wat je
zoekt

Lichamelijke verslaving

Wat is dit?

Lichamelijke verslaving is een probleem dat bij allerlei middelen een rol speelt. Zo ontstaat bij mensen die veel drinken op den duur een lichamelijke afhankelijkheid van alcohol. Sommige drugs hebben zo’n impact op het lichaam dat je er vrijwel direct verslaafd aan raakt. Ook is er sprake van een lichamelijke verslaving bij roken.
Wil je werk maken van je lichamelijke verslaving en er vanaf? Bel naar Fundamentum en plan een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke verslaving roken

Op YouTube staat een filmpje van een baby uit Indonesië die 40 sigaretten per dag rookt. De baby is compleet verslaafd aan nicotine en steekt de ene sigaret met de andere aan. Een vrij uitzonderlijk geval natuurlijk, maar wel een schokkend voorbeeld van hoe een lichamelijke verslaving aan roken zich kan voltrekken. De beelden zorgden destijds voor veel ophef en verbijstering. Het goede nieuws is dat het jongetje inmiddels is afgekickt. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Nadat hij op vijfjarige leeftijd gestopt was met roken, raakte hij verslaafd aan eten en werd veel te zwaar voor zijn leeftijd. Inmiddels is ook dat probleem verholpen en is het jongetje (nu een jaar of 10 oud) genezen van zijn lichamelijke verslaving(en).

Lichamelijke afhankelijkheid alcohol

Op den duur is alcohol lichamelijk verslavend. Wie af en toe een glaasje drinkt, zal niet zomaar te maken krijgen met een lichamelijke afhankelijkheid van alcohol. Dat is wel het geval als je dagelijks drinkt. Blijft dit beperkt tot twee glazen wijn per dag bij het eten, dan is er nog geen man overboord. Moet je echter gaan tellen in flessen per dag, dan ontstaat er een probleem. Je lichaam raakt zo gewend aan die hoeveelheden alcohol dat het er zich helemaal op gaat instellen en steeds meer nodig heeft om zich goed te voelen. Er is dan sprake van een lichamelijke verslaving. Wanneer je stopt met drinken, kan dat tot onthoudingsverschijnselen leiden. Deze zijn per persoon verschillend en hangen af van de hoeveelheid drank die je consumeerde.

Heb jij te maken met een lichamelijke verslaving? Dan kan een detox je helpen om van je lichamelijke afhankelijkheid af te komen. Bel ons voor een afspraak 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800