Vind wat je
zoekt

Oxazepam en alcohol

Een gevaarlijke combinatie

Oxazepam is een slaap- en kalmeringsmiddel en valt in de categorie benzodiazepinen. Het medicijn wordt vaak gebruikt om angst en slapeloosheid te behandelen. Combineer oxazepam nooit met alcohol. Beide stoffen hebben een verdovend en kalmerend effect en versterken elkaar.

Kun je niet zonder oxazepam? Een detoxbehandeling kan ervoor zorgen dat de in je lichaam aanwezige giftige stoffen worden verwijderd. Neem daarom contact op met Fundamentum, dé specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oxazepam en alcoholgebruik

Hoewel het medicijn je rustig en minder angstig maakt, blijft de oorzaak van het probleem bestaan. Gebruik oxazepam altijd voor kortere tijd, want het medicijn kan verslavend werken. Je hebt steeds meer van het middel nodig om goed te kunnen slapen. Daarnaast kan er door het gebruik van oxazepam geestelijke afhankelijkheid ontstaan. Je hebt het gevoel niet meer op eigen kracht te kunnen slapen en voelt je afhankelijk van oxazepam om de nacht door te komen. Oxazepam en alcohol zijn twee verschillende stoffen die vaak samen worden gebruikt. Het nemen van oxazepam en alcohol kan de effecten van beide middelen versterken en kan gevaarlijk zijn.

Wat gebeurt er als je oxazepam en alcohol neemt?

Oxazepam en alcohol, kan dat? Als je oxazepam en alcohol combineert worden de effecten van het medicijn versterkt. De oxazepam-alcohol ervaringen die gebruikers vaak hebben bestaan uit: verminderde concentratie, verminderde reactiesnelheid, verminderd bewustzijn en slaperigheid. Hierdoor kunnen onveilige situaties, zoals ongelukken ontstaan. Het wordt dus sterk afgeraden om alcohol te drinken als je oxazepam gebruikt.

Hulp bij een oxazepam-verslaving

Oxazepam brengt een groot risico op verslaving met zich mee. Heb je het gevoel dat je niet meer op eigen kracht in slaap kunt vallen? Fundamentum helpt je bij het stoppen met het innemen van oxazepam. In onze kliniek bieden wij een unieke kuur voor ontgifting bij verslaving. Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800