Vind wat je
zoekt

Morfine en alcohol

Een gevaarlijke combinatie

Morfine behoort tot een groep geneesmiddelen die ook wel opioïden worden genoemd. De pijnstiller wordt voorgeschreven bij ernstige pijn, bijvoorbeeld na een operatie, een hartaanval of bij kanker. Bij het gebruik van morfine kunnen bijwerkingen zoals sufheid, slaperigheid en een verminderd reactievermogen optreden. Het pijnsignaal komt minder intens aan in de hersenen, waardoor je de pijn minder voelt. Vaak kun je je hierdoor beter ontspannen. Pas op met de combinatie morfine en alcohol. Morfine en alcoholgebruik kan je nog suffer maken.

Wanneer je langdurig morfine gebruikt, kun je eraan verslaafd raken. Wil je van deze verslaving herstellen? Neem daarom contact op met Fundamentum, dé specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Morfine pillen en alcohol

Je kan morfine op verschillende manieren gebruiken. Meestal krijg je van de dokter morfinepillen. Maar je kunt morfine ook krijgen als drankje, neusspray of in een pleister. Morfine kan ook worden toegediend via een pompje. Je kunt dan zelf op een knop drukken, om bij hevige pijn meer morfine te spuiten.

De combinatie morfine en alcohol is gevaarlijk

Morfine en alcoholgebruik gaan niet goed samen. Wanneer je morfine gebruikt, heeft helemaal geen alcohol drinken echt de voorkeur. Ben je op eigen initiatief met morfine begonnen? Dan raak je hier gemakkelijk aan verslaafd. Dat komt door de ‘kick‘ die het geeft. Deze kick treedt niet op wanneer je morfine slikt om pijn te verlichten. Morfine kan namelijk leiden tot een verhoging van de niveaus van dopamine, een chemische stof in de hersenen die bijdraagt aan een high of euforisch gevoel.

Stop met morfine

Wanneer je lange tijd morfine gebruikt, raakt je lichaam hier gewend aan. Als je plots met het gebruik van morfine stopt, kan dat voor ontwenningsverschijnselen zorgen. Je moet daarom nooit ineens met het medicijn stoppen. Fundamentum biedt een unieke kuur voor ontgiftiging bij verslaving. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Nieuwsgierig geworden? Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800