Vind wat je
zoekt

Ontwenningsverschijnselen drugs

Lichamelijk en psychisch

Net zoals de ontwenningsverschijnselen van drugs per soort kunnen verschillen, geldt dit ook voor de effecten van drugs op het lichaam. De ene drug is de andere niet. Sommige drugs veroorzaken veel heftigere lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen dan andere.

Als je gaat afkicken, krijg je vaak te maken met de ontwenningsverschijnselen van drugs. Ook zal je merken wat de effecten van drugs op je lichaam zijn (geweest). Eenmaal clean gaat je lichaam zich herstellen en voel je je steeds beter. Wil jij dat ook? Bel voor een intake naar Fundamentum: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ontwenningsverschijnselen drugs per middel

  • Cocaïne kan zelfs al bij een korte periode van intensief gebruik een gevoel van psychische afhankelijkheid veroorzaken. Ook treedt tolerantie op en heb je steeds meer nodig. Ontwenningsverschijnselen als somberheid, slapeloosheid, gespannenheid en gevoelens van uitputting komen regelmatig voor.
  • Speed kan ontwenningsverschijnselen als hoofdpijn en spierpijn veroorzaken. Daarnaast is oververmoeidheid en uitputting een typisch effect van deze drug op het lichaam. Ook kun je te maken krijgen met lusteloosheid en somberheid.
  • XTC zorgt voor een dip die ontstaat als de effecten van deze drug op je lichaam zijn uitgewerkt. Die dip kan wel enkele dagen aanhouden. Je kunt je dan lusteloos en moe voelen.
  • Cannabis is een softdrug die voor zowel psychische als lichamelijke ontwenningsverschijnselen kan zorgen. Dat is vooral het geval als je voor langere tijd veel wiet of hasj hebt gerookt. Naast gevoelens van angst en irritatie, intense dromen of nachtmerries kun je ook last hebben van rillingen, hevig zweten of maag- en darmproblemen.

Effecten drugs op lichaam versterkt door alcohol

Coke, speed en xtc worden vaak gebruikt in combinatie met alcohol. Dat maakt de effecten van deze drugs op het lichaam nog groter. Het kan bijvoorbeeld leiden tot (ernstige) hartproblemen. Overmatig drugs- en alcoholgebruik vergroot bovendien het risico op een dubbele verslaving.

Wil jij van je ontwenningsverschijnselen van drugs af? Wij helpen je op een veilige en verantwoorde manier. Bel gerust naar 0800 2345 800 om je aan te melden voor een intake, we zitten voor je klaar.
☎ Bel 0800 - 2345 800