Vind wat je
zoekt

Synthetische drugs

Wat zijn dat?

Wat is synthetische drugs? Synthetische drugs zijn drugs die gemaakt zijn in het laboratorium. Het is een samenstelling van verschillende (chemische) stoffen. Ze heten ook wel partydrugs en komen niet van nature voor. Je kunt drugs verdelen in harddrugs en softdrugs. Dat heeft vooral te maken met hoe gevaarlijk ze zijn en hoe makkelijk je eraan verslaafd raakt. Maar drugs zijn ook onder te verdelen in synthetische en plantaardige drugs. Dat heeft vooral te maken met hoe het gemaakt wordt en of de stof in de natuur voorkomt.

Denk je dat jouw gebruik van synthetische drugs uit de hand loopt? Als jij wilt stoppen met drugs onder deskundige begeleiding, neem dan contact op met Fundamentum. We zijn iedere dag bereikbaar tussen 7:00 en 22:00 uur. Daarbuiten kun je een bericht met je gegevens achterlaten, dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Synthetische drugs soorten

Er zijn verschillende synthetische drugs. Deze synthetische drugs soorten zijn oppeppers. Bij gebruik voel je je wakker, alert en zelfverzekerd. Maar zoals met alle drugs kleven er ook risico’s aan deze soorten drugs. Bij overmatig gebruik kun je last krijgen van uitputting, hartkloppingen en oververhitting. Een paar bekende voorbeelden van synthetische drugs zijn:

  • Speed of amfetamine; 
  • XTC; 
  • GHB; 
  • Crystal meth; 
  • Cocaïne. 

De lijst met synthetische drugs is nog langer, maar dit zijn de bekendste. Plantaardige drugs zijn bijvoorbeeld hasj, wiet of paddo’s. Dat zijn natuurlijke drugs met een hallucinerend effect. Ze werken ontspannend en versterken je emoties en gevoelens. Maar dat is niet het enige effect: je concentratie- en reactievermogen worden minder. Bij overmatig gebruik kun je last krijgen van paniekaanvallen.

Nieuwe synthetische drugs

De drugswereld staat niet stil. In laboratoria worden steeds nieuwe synthetische drugs ontwikkeld. 3-MMC, of 3M is een voorbeeld van zo’n nieuwe drug. 3-MMC is een wit poeder en de drugs bestaat pas een paar jaar. Omdat het middel wel een risico vormt voor de gezondheid is bezit, productie en verkoop sinds 2021 verboden.

Drugs detox bij Fundamentum

Zoek je een korte detox behandeling om je lichaam te ontgiften? Dan ben je bij Fundamentum aan het juiste adres. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan het hele jaar en is een goed begin om van je verslaving af te komen. Nieuwsgierig geworden? Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een eerste gesprek. De behandeling wordt door je zorgverzekering vergoed, op het eigen risico na.
☎ Bel 0800 - 2345 800