Vind wat je
zoekt

Nuchter worden

Zijn daar trucs voor?

Als je verslaafd bent aan drank of drugs ben je voortdurend op zoek naar de roes en het verdovende effect. Je lichaam raakt steeds meer gewend aan de drank of drugs, waardoor je bij overmatig gebruik steeds meer van hetzelfde middel nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Als verslaafde kun je niet zonder. Toch is het heel fijn om nuchter te zijn. Maar hoe word je het snelst nuchter? Helaas is er geen gouden tip om sneller nuchter te worden. Als je alcohol of drugs gebruikt, vervuil je je lichaam als het ware met gif. Je lichaam heeft simpelweg tijd nodig om die schadelijke stoffen af te breken en af te voeren.

Wil jij vaker nuchter zijn, maar merk je dat je verslaafd bent aan de roes van drugs en/of alcohol? Overweeg dan deskundige hulp en begeleiding, want een verslaving overwin je niet alleen. Bij Fundamentum is ons doel om je zo snel, veilig en comfortabel mogelijk door je afkick heen te helpen en je te adviseren over een vervolgbehandeling om definitief een punt te zetten achter je verslaving. Bel nu voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe word je het snelst nuchter?

Er is geen geheim middel om snel te ontnuchteren. Hoe snel je nuchter wordt na het gebruik van een verdovend middel hangt af van een aantal dingen. Allereerst natuurlijk het middel zelf, en hoeveel je ervan gebruikt. Ga maar na: de kater na een paar biertjes is een stuk minder dan na een avondje stevig drinken. Dan is er nog de fysieke conditie van de gebruiker zelf. Ben je jong en fit? Dan zul je sneller ontnuchteren dan iemand die wat ouder en zwakker is.

Hoe word je nuchter van alcohol?

Er zijn mensen die geloven dat er trucjes zijn om sneller nuchter te worden. Koffiedrinken, eten of een koude douche: het helpt allemaal niet. In het geval van alcohol is er wel iets te zeggen over hoelang het duurt om weer nuchter te worden. Je lever heeft 1 tot 1,5 uur nodig om een glas alcohol af te breken. Drink je tien glazen? Dan heeft je lichaam ongeveer 15 uur nodig om alle alcohol te verwerken.

Hoe word je nuchter van wiet?

Wie cannabis gebruikt kan in een behoorlijke trip belanden. Net als bij alcohol zijn er geen middeltjes waardoor je van je high af komt. Toch zijn er wel een aantal tips om je roes af te zwakken en op een ontspannen manier nuchter te worden:

  • Probeer te slapen; 
  • Ga wandelen of kijk een filmpje; 
  • Neem een douche of bad; 
  • Drink genoeg, maar geen alcohol. 

Detox bij Fundamentum

Wil je van je verslaving af? Dat kan bij Fundamentum. Het is vaak nog niet te laat als je beseft dat je een verslaving hebt. De eerste stap is namelijk erkennen dat je verslaafd bent. Een behandeling bij Fundamentum is dan een mooie volgende stap. Met een detoxbehandeling wordt je lichaam ontgift van de giftige stoffen die alcohol, drugs of medicatie met zich meebrengen. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Wil je van je verslaving af? Neem contact op met 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800