Vind wat je
zoekt

Hoe lang blijft drugs in je bloed?

Bij wiet, coke en ketamine

Op een paar uitzonderingen na zijn de meeste drugssoorten na enkele uren tot een halve dag wel uitgewerkt. Drugs zijn je lichaam niet uit als je de effecten ervan niet meer merkt. Sterker nog, het kan in sommige gevallen nog dagen en zelfs weken duren voordat de drugs volledig uit je systeem is. Hoelang blijft drugs dan in je bloed? Het antwoord is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het type drugs en hoe vaak je gebruikt. Maar ook je metabolisme en de hoeveelheid gebruikte drugs per keer spelen een rol. Heb jij je altijd al afgevraagd hoe lang drugs in je bloed blijft, lees dan verder.

Ben jij klaar met de drang naar drugs, en wil je er niet langer afhankelijk zijn? Fundamentum is de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bel ons voor het plannen van een intake.Onder constante begeleiding van zorgprofessionals zet je de eerste stap naar een leven zonder drugs.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Drugs in bloed

Wanneer je coke hebt gesnoven, wiet hebt gerookt of een XTC-pil hebt geslikt komen de stoffen vrij snel in je bloed terecht. Dit is wel afhankelijk van de drugssoort en de manier van inname. Snuiven werkt bijvoorbeeld sneller dan slikken. Via je bloed wordt de stof naar het centraal zenuwstelsel getransporteerd. Hier wordt het omgezet tot de werkzame stoffen die leiden tot de bekende geestverruimende effecten. Na de uitwerking is de drugs in het bloed nog een tijd detecteerbaar. Hoelang drugs in bloed blijft, hangt onder andere af van het type drugs.

Hoelang blijft wiet in je bloed?

Wiet is een veelgebruikte drug in Nederland, vooral omdat gebruik ervan niet strafbaar is. THC is het actieve ingrediënt dat bewustzijnsveranderend werkt. Wiet wordt meestal gerookt, maar kan ook als spacecake worden gegeten en in thee gedronken worden. Wil je weten hoelang wiet in bloed blijft zitten, dan kun je onder andere een bloedtest doen. De termen wiet en THC worden soms door elkaar gebruikt. THC (in je bloed) en wiet (in je bloed) hebben feitelijk dezelfde betekenis. Het kleine verschil is dat wiet de overkoepelende term is en THC het actieve bestandsdeel. Tijdens een bloedtest wordt er getest op het actieve bestandsdeel van wiet, dus de aanwezigheid van Tetrahydrocannabinol (THC) in je bloed.
Gemiddeld genomen blijft wiet enkele dagen tot een week in het bloed. Er zijn uitschieters die twee tot drie weken na het laatste gebruik nog wiet in bloed aantonen. De reden dat er geen precieze tijd kan worden gegeven zijn de variabelen die meespelen. De hoeveelheid gerookte wiet en de frequentie van gebruik zijn belangrijk. Hoe meer wiet en hoe vaker je rookt, hoe langer wiet in je bloed blijft. Wiet is van alle drugssoorten het langst aantoonbaar in je bloed.

Hoelang blijft coke in je bloed?

Coke wordt gesnoven en in sommige gevallen doorgeslikt in een vloeitje (bommetje). De werking van coke duurt meestal een uur, maar blijft cocaïne lang in je bloed? Het kost je lichaam vijf tot zeven uur om coke volledig uit het bloed te filteren. Net als bij wiet zijn er een aantal interne en externe factoren die effect hebben op de afbraak van coke in je bloed. Je stofwisseling is hierin heel belangrijk. Maar ook hoe vaak je coke hebt gebruikt en of er alcohol bij gedronken is. In deze gevallen kan het een stuk langer duren. Of cocaïne lang in bloed te vinden is hangt er dus van af of je een overmatige gebruiker bent, cocaïne combineert met drank (en wel of niet veel water hebt gedronken tussendoor) en of je een snel metabolisme hebt.

Hoelang blijft ketamine in je bloed?

Ketamine is een narcosemiddel met (in bepaalde hoeveelheden) een stimulerend effect. Deze drug wordt als poeder gesnoven of als vloeistof geïnjecteerd. Hoe hevig en vaker het gebruik van ketamine, hoe langer de aanwezigheid van ketamine in je lichaam. Maar hoelang blijft ketamine in je bloed? Een bloedtest bij ketamine is ongebruikelijk, omdat het een beperkt opsporingsvenster heeft. Met redelijke zekerheid kan gezegd worden dat er maximaal vier dagen na gebruik ketamine in je bloed terug te vinden is. Bij een urinetest kan dit nauwkeuriger zijn. Zo zijn er gevallen bekend waarbij ketamine na veertien dagen nog in urine is opgespoord.

Hoelang blijft drugs in je lichaam?

Hoelang drugs in je bloed blijft is niet hetzelfde als hoelang drugs in je lichaam blijft. Er zijn forse verschillen te zien tussen testen in bloed, urine, speeksel en haren. Het detectievenster (dus het tijdsbestek waarin drugs opgespoord kan worden) van de afzonderlijke tests verschillen enorm van elkaar. Neem bijvoorbeeld cocaïne in bloed. Het kan dus zijn dat je twaalf uur naar het laatste gebruik negatief test bij een bloedtest, maar nog wel positief test als je een urinetest ondergaat. Dit geldt ook voor wiet/THC in je bloed. Een bloedmonster kan vier dagen na je laatste joint positief zijn, terwijl een speekseltest na acht uur vaak geen resultaat mee toont.

Herstellen van een drugsverslaving bij Fundamentum

Verslaafd aan coke, XTC, ketamine of een andere drug? Dan wist jij misschien al hoelang drugs in je bloed aantoonbaar is. Om af te komen van je verslaving aan drugs kun je terecht bij Fundamentum. De Limburgse kliniek is gespecialiseerd in detoxbehandelingen waarbij je lichaam in een tot twee weken ontgift wordt. Na het detoxen sta je sterker in je schoenen om een vervolgbehandeling succesvol te doorlopen. Er zijn korte wachtlijsten, de behandeling wordt volledig vergoed (behalve het eigen risico) en je krijg 24 uur per dag de benodigde begeleiding. Bel ons op 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800