Vind wat je
zoekt

Wat doet coke op lange termijn?

Lees er hier meer over

Cocaïne is een drug die vaak wordt gebruikt om beter te kunnen presteren. Het maakt je scherp en alert. Ook krijgen de meeste gebruikers er meer energie van, waardoor ze langer door kunnen. Coke komt meestal in poeder- of kristalvorm en wordt voornamelijk gesnoven. Soms wordt het ook opgelost in water om de coke in het lichaam te spuiten. Wat doet coke op lange termijn? Langdurig cocaïnegebruik kan ernstige gevolgen hebben.

Ervaar jij de negatieve gevolgen van coke en voel je de constante drang om opnieuw te gebruiken? Wacht dan niet langer en trek aan de bel. Stop niet zomaar zelf, maar zoek professionele hulp. Professionele hulp is belangrijk aangezien stoppen met coke ernstige ontwenningsverschijnselen kan veroorzaken. Fundamentum is dé specialist in detoxbehandelingen. Door middel van een detox zet jij de eerste stap richting een leven zonder cocaïne. Neem 7 dagen per week, 365 dagen per jaar contact met ons op voor een eerste gesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet coke: lange termijn

Veel mensen weten dat langdurig drugsgebruik extreme gevolgen heeft. Dit geldt voor alle drugs, maar zeker voor coke. Zowel lichamelijk als geestelijk kunnen de gevolgen vreselijk zijn. Op korte termijn ervaren gebruikers veelal het gevoel de wereld aan te kunnen. Je hebt energie en kunt je goed inspannen zonder uitgeput te raken. Sommige gebruikers worden agressief en roekeloos door coke. Dit kan leiden tot vechtpartijen en andere onveilige situaties.

Maar wat doet coke precies op lange termijn? Een van de grote risico’s is de mentale afhankelijkheid. Als je regelmatig cocaïne gebruikt, kun je het gevoel krijgen dat je zonder het middel niet meer optimaal presteert. Je hebt het idee dat je zonder coke minder scherp of sterk bent. Dat je minder goed uit je woorden komt en minder leuk bent in sociale situaties. Het gevaar van deze mentale afhankelijkheid is dat gebruikers steeds weer opnieuw gaan gebruiken. De negatieve effecten worden alsmaar erger, omdat je je lichaam constant zwaar belast. Je raakt steeds vermoeider en uitgeput.

Gevolgen langdurig cokegebruik

De mentale afhankelijkheid is één ding, maar wat doet coke verder? Op lange termijn kan cocaïnegebruik zorgen voor angst- en paniekgevoelens, depressie en meer mentale problemen. Tijdens het gebruik van coke voel je je meestal zelfverzekerd, maar dit zelfvertrouwen keldert naderhand. Veel mensen blijven daarom cocaïne snuiven om het zelfverzekerde gevoel weer terug te krijgen. Langzaam maar zeker daalt hierdoor hun zelfliefde. Gebruikers kunnen steeds onzekerder worden. Je moet steeds meer gebruiken om het prettige, zelfverzekerde gevoel opnieuw te ervaren. Het probleem hiervan is dat je je lichaam extreem blijft belasten. De geestelijke en lichamelijke klachten worden hierdoor alleen maar erger.

Verslaafd aan coke

Een verslaving aan coke ligt gevaarlijk snel op de loer. Het geeft gebruikers het gevoel dat ze zonder coke niets meer waard zijn. Je komt in een negatieve spiraal van steeds vaker en meer willen gebruiken en je krijgt steeds meer mentale en fysieke klachten. De gevolgen van langdurig cokegebruik zijn groot. Gebruikers kunnen hersenbeschadiging oplopen en hartritmestoornissen ontwikkelen. Heb jij het gevoel dat je niet meer zonder cocaïne kunt? Het is nooit te laat om voor jezelf te kiezen en hulp in te schakelen.

Bij Fundamentum: de springplank naar een verslavingsvrij leven

Herken jij de negatieve gevolgen van langdurig cokegebruik? Beïnvloedt cocaïne je leven en ben je er klaar mee? Fundamentum is jouw springplank naar een verslavingsvrij leven. In onze detoxkliniek in Limburg zet jij in alle rust de eerste stap om voorgoed te stoppen met coke. Bel ons voor het plannen van een intakegesprek.

☎ Bel 0800 - 2345 800