Vind wat je
zoekt

Combinatie alcohol en coke

Zeer gevaarlijk

De combinatie alcohol en coke is geen onbekende onder cokegebruikers. Toch is het risico daarvan niet te onderschatten. De stof cocaethyleen die ontstaat bij de combinatie van alcohol en coke is zeer giftig voor het lichaam. Wie denkt een dubbel feestje te vieren, kan weleens van een koude kermis thuiskomen.

Heb jij je cokegebruik niet meer in de hand en gebruik je ook nog eens in combinatie met veel alcohol? Een detoxbehandeling bij Fundamentum ontgift jouw lichaam en is de eerste stap naar herstel van een alcohol en/of drugsverslaving. Bel ons voor een afspraak.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Waarom combinatie alcohol en coke?

Cocaïne is een stimulerende drug. Nadat je het middel hebt gesnoven, denk je al snel dat je de hele wereld aankunt. Nog geen half uur later voel je die ‘bovennatuurlijke’ krachten al weer uit je lichaam vloeien en moet je weer snuiven om on top of the world te blijven. Terwijl coke je dus wakker en scherp houdt, heeft alcohol juist een verdovend effect. Een ideale combinatie zou je zeggen. Terwijl je flink beneveld bent van de drank, geeft een snuif coke het idee dat je weer scherp bent. Echter is dit niet zonder gevaar.

Alle remmen los

De combinatie van alcohol en coke zorgt er ook voor dat alle remmen los gaan en je steeds meer drinkt en snuift. Dat kan ook leiden tot impulsief en roekeloos gedrag. Ook agressiviteit ligt op de loer.

Cocaethyleen door combinatie alcohol en coke

Terwijl je volop in de feestmodus staat, speelt er zich op de achtergrond een heel proces af in je lichaam. Door de combinatie van alcohol en coke ontstaat er een namelijk een nieuwe stof, cocaethyleen genaamd. Deze stof zorgt voor minder zuurstof in je bloedvaten waardoor je hart intensief moet pompen. Omdat coke en alcohol dat van zichzelf ook al doen, loop je extra veel risico met in het ergste geval een hartstilstand tot gevolg.

Wil je je alcohol- en drugsverslaving aanpakken en erger voorkomen? Dan is een detoxbehandeling de juiste stap voor jou. Het doel: je lichaam volledig ontgiften. Zo ligt de weg vrij naar een leven zonder verdovende middelen. Kies dus voor een detox bij Fundamentum en bel nu naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800