Vind wat je
zoekt

Wat is een afkickkliniek?

Zo werkt dat

Wat is een afkickkliniek? Het korte antwoord op die vraag is: een kliniek waar je onder deskundige medische begeleiding kunt afkicken van je verslaving. Wat een afkickkliniek precies doet, wat je kan verwachten en hoe je er terecht komt, lees je in dit artikel.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een afkickkliniek drugs?

Een afkickkliniek drugs richt zich op personen die kampen met een drugsgerelateerde verslaving. Er zijn veel soorten drugs in omloop, dus ook allerlei verschillende verslavingen met diverse ontwenningsverschijnselen. Een goede afkickkliniek drugs biedt een detox op maat.

Wat doet een afkickkliniek?

Het is de taak van een afkickkliniek om voor jou de ideale voorwaarden en omstandigheden te creëren zodat jij zo comfortabel en veilig mogelijk kunt afkicken van je drugs-, medicijn- of alcoholverslaving. Dat betekent dat artsen en verplegend personeel jouw afkickproces nauwlettend in de gaten houden. Zo kunnen zij direct ingrijpen wanneer dat nodig is. Het medisch team kan door hun kennis en ervaring goed inschatten hoe jouw lichaam zal reageren op het afkicken en met welke ontwenningsverschijnselen je te maken krijgt.

Wat kun je verwachten in een afkickkliniek?

Het team van artsen, verplegend personeel, psychiaters en psychologen is jouw steun en toeverlaat tijdens je verblijf van gemiddeld tien nachten in de kliniek. Ze stellen je gerust en leggen je uit wat er allemaal kan gebeuren tijdens het afkicken. Het is belangrijk dat je afkickproces zo goed en rustig mogelijk kan verlopen zonder onnodige afleiding. Daarom ben je gebaat bij een rustige en natuurlijke omgeving. Zo’n ideale plek om af te kicken vind je in Margraten, te midden van de Limburgse heuvels.

Hoe kom je in een afkickkliniek?

Opname in een afkickkliniek gebeurt op vrijwillige basis. Jij bepaalt zelf wanneer je er klaar voor bent. Natuurlijk kan een arts je wel dringend adviseren om te gaan afkicken. Met een verwijzing van je arts kun je gratis worden opgenomen in de kliniek. Bij Fundamentum zitten we voor je klaar om je te spreken via de telefoon. Bel ons vandaag nog voor een afspraak.
☎ Bel 0800 - 2345 800