Vind wat je
zoekt

Je lichaam detoxen bij verslaving

een nieuw begin

Onder het detoxen van je lichaam wordt verstaan het ontgiften van je lichaam. Door je lichaam te ontgiften, ofwel te reinigen, worden alle schadelijke stoffen uit je lichaam afgevoerd. Zo kun je weer beginnen met een schone lei.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichaam detoxen is populair

Detoxen is een woord dat je tegenwoordig vaak tegenkomt. Een toenemend aantal mensen is ervan overtuigd dat een gereinigd lichaam een belangrijke bijdrage levert aan een gezondere manier van leven. De behoefte om het lichaam te ontgiften uit zich op verschillende terreinen. De moderne mens heeft continu te maken met allerlei schadelijke stoffen. Je vindt ze bijvoorbeeld in tal van cosmetische en schoonmaakproducten, maar ook in bewerkt voedsel of de lucht die we inademen. Ook medicijnen, alcohol, tabak en drugs bevatten giftige stoffen.

Waarom lichaam detoxen?

Normaal gesproken zijn onze lever en nieren uitstekend in staat om schadelijke stoffen af te voeren. Dat geldt voor zowel wateroplosbare als vetoplosbare stoffen. Je nieren zorgen ervoor dat de wateroplosbare stoffen via de urine het lichaam verlaten, terwijl de vetoplosbare stoffen worden verwerkt door de lever en het lichaam verlaten via je ontlasting of door ze uit te plassen. Je lichaam detoxen, is dus eigenlijk niet per se nodig, want je nieren en vooral je lever zorgen voor een natuurlijke afvoer. Pas wanneer er zo veel schadelijke stoffen binnenkomen dat je lever en nieren dit onmogelijk allemaal kunnen verwerken, heeft je lichaam detoxen echt zin. Dat is vooral het geval bij overmatig alcohol-, drugs-, of medicijngebruik.

Lichaam ontgiften bij verslaving aan drank, drugs of medicijnen

Personen die kampen met een verslaving zijn dan ook gebaat bij een detox behandeling. Door je lichaam te ontgiften, help je je lever om weer min of meer normaal te kunnen functioneren. Je lichaam ontgiften is ook een eerste belangrijke stap om van je verslaving af te komen. Wanneer je eenmaal bent bevrijd van al die giftige en schadelijke stoffen in je lichaam kun je weer beginnen met een schone lei. Dit biedt de mogelijkheid met een goede start het psychische aspect van verslaving aan te pakken.
☎ Bel 0800 - 2345 800