Vind wat je
zoekt

3 dagen geen alcohol

De effecten

3 dagen zonder alcohol is een gezonde pauze voor je lichaam en geest. Het effect van 3 dagen geen alcohol verschilt per persoon en is afhankelijk van je gezondheid en de hoeveelheid alcohol je drinkt.

Het hebben van een alcoholverslaving komt veel voor in Nederland. Wil je afkicken van alcohol? Dat kan bij Fundamentum, dé expert op het gebied van detoxbehandelingen. Meld je nu aan voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet 3 dagen geen alcohol?

Alcohol heeft negatieve effecten op je lichaam. Door 3 dagen geen alcohol te drinken, kan je lichaam herstellen en kunnen deze effecten verminderen. Wanneer je stopt met het drinken van alcohol start je lichaam met ontgiften. Tijdens het ontgiften kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Hoe meer je drinkt, hoe heftiger de ontwenningsverschijnselen kunnen zijn.

Effect 3 dagen geen alcohol

Wanneer je stopt met alcohol, zijn de effecten snel merkbaar. Door 3 dagen geen alcohol te drinken, kun je ervaren hoe het is om een goede nachtrust te hebben en uitgerust wakker te worden. Alcohol kan in eerste instantie helpen om in slaap te vallen, maar zorgt ook voor verstoringen in de slaapcyclus en een minder diepe slaap. Ook kan het stoppen met alcohol zorgen voor emotionele stabiliteit. Door 3 dagen geen alcohol te drinken, kan je beter omgaan met stress en voel je je meer in balans.

3 dagen in de week geen alcohol

Drink jij meerdere keren per week alcohol? Voorkom dat je iedere dag drinkt. Voor je gezondheid is het aan te raden om 3 dagen per week geen alcohol te drinken. Door 3 dagen per week geen alcohol te drinken, verklein je bovendien de kans op een alcoholverslaving. Wanneer je dagelijks drinkt, sluipt een verslaving er gemakkelijk in.

Kom van je drankprobleem af

Lukt het je niet om 3 dagen geen alcohol te drinken? Dan kan het zijn dat je een drankprobleem hebt. Om van je alcoholverslaving te herstellen, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan een eerste belangrijke stap zijn naar een leven zonder alcohol. Bel tussen 7:00 en 22:00 uur naar 0800 2345 800 om een afspraak voor een intakegesprek te maken.
☎ Bel 0800 - 2345 800