Vind wat je
zoekt

Gevolgen stoppen met alcohol

Een positieve wending

Vrijwel iedereen ondergaat de gevolgen van het stoppen met alcohol. Met welke symptomen tijdens het afkicken van alcohol je te maken krijgt, verschilt per persoon. Zo kun je bijvoorbeeld gaan trillen bij onthouding van alcohol. Voor iedereen met een drankverslaving gloort er ook iets moois aan de horizon. Eenmaal afgekickt kun je je voordeel doen met de vele positieve gevolgen van stoppen met alcohol.

Fundamentum biedt een unieke detoxbehandeling voor verslaafden aan alcohol. In minder dan twee weken ga jij je lever ontgiften en de rest van jouw lichaam. Met een schoon lichaam voel je je een stuk fitter en helemaal klaar om te werken aan je verdere herstel.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Symptomen door afkicken alcohol

Hevig zweten, buikkrampen, diarree, misselijkheid, braken, koude rillingen en hoofdpijn… het zijn allemaal symptomen die door het afkicken van alcohol ontstaan. Ook psychisch krijg je het een en ander te verduren. Zo kun je bijvoorbeeld angstig of nerveus zijn, slaap je slecht en kun je hevige nachtmerries krijgen of in sommige gevallen zelfs hallucinaties.

Trillen door alcohol

Een typisch verschijnsel dat wordt veroorzaakt door alcohol is trillende handen. Dat wordt ook wel tremor genoemd. Het trillen ontstaat omdat alcohol invloed heeft op het samentrekken en ontspannen van de spieren. Wanneer je gaat ontgiften, ga je eerst meer trillen, maar wordt dit vanzelf minder.

Positieve gevolgen van stoppen met alcohol

Het goede nieuws is dat de symptomen van afkicken van alcohol meestal vooral de eerste paar dagen heftig zijn. Meestal zijn ze na een week tot twee weken zo goed als verdwenen. Het is dus zeker de moeite waard om de eerste dagen door te zetten en al je moed en wilskracht bij elkaar te verzamelen. Daarna kun je je voordeel doen met de positieve gevolgen van stoppen met alcohol.

Je lever gaat zich weer herstellen, je lichaam rust beter uit en je gaat ook weer beter eten. Daarnaast is je geest een stuk helderder nu je niet continu in een roes verkeert. Ook al zal er best nog wel eens plotseling een sterk verlangen terugkomen om te drinken, je weet inmiddels maar al te goed dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen.

Stoppen met alcohol aan de hand van detox

Kies jij voor de voordelen van stoppen met alcohol? Bel 0800-2345 800 en ontdek de voordelen van een detoxbehandeling bij Fundamentum in Margraten. In gemiddeld 1 tot 2 weken pak jij je lichamelijke alcoholverslaving met beide handen aan en maak je je lichaam grondig schoon. Je zet daarmee de eerste stap naar herstel. Daarna ligt de weg vrij voor een leven waarin je verder werkt aan je verslavingsproblematiek, op weg naar herstel. Bel nu!
☎ Bel nu met een deskundige