Vind wat je
zoekt

Ziektes door alcohol

Van hartproblemen tot korsakov

Van alcohol drinken kun je ziek worden. De meest voorkomende ziekte door te veel alcohol is leverziekte. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je lichaam en zelfs dodelijk zijn. Andere ziektes veroorzaakt door alcohol zijn kanker, het syndroom van Korsakov, een hoge bloeddruk, beroertes en hartproblemen.

Om deze ziektes door alcohol te voorkomen, is het belangrijk om te stoppen met alcohol. Heb je moeite met het stoppen met drinken? Schakel dan de hulp van Fundamentum in. Met behulp van een detoxbehandeling gaan we aan de slag om jouw verslaving te overwinnen.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Aftakeling door alcohol

Het drinken van alcohol kan je lichaam beschadigen en leiden tot aftakeling. Dit komt doordat alcohol giftig is voor je organen en weefsels, vooral als je het regelmatig en in grote hoeveelheden drinkt. Eén van de eerste tekenen van aftakeling door alcohol zijn leverproblemen. Dit komt omdat je lever verantwoordelijk is voor het afbreken van alcohol in je lichaam. Als je te veel drinkt, kan je lever overbelast en beschadigd raken, waardoor het niet meer goed functioneert.

Verder kan alcohol je hart beschadigen, wat kan leiden tot hoge bloeddruk, beroertes en hartaanvallen. Ook tast alcohol je immuunsysteem aan, waardoor je gevoeliger wordt voor infecties en ziektes. Is er nog een andere ziekte door drank? Ja, alcohol kan ook je hersenen beschadigen. Hersenbeschadiging door alcohol herken je aan de volgende symptomen: geheugenverlies, verminderde concentratie, vermoeidheid, depressie en angst. Door een lang en ernstig gebrek aan vitamine B1 kun je ook het syndroom van Korsakov krijgen. Door deze aandoening krijg j last van ernstige geheugenproblemen.

Lichamelijke klachten door alcohol

Alcohol kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken. Wanneer je te veel drinkt, kun je last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en braken. Ook kan het drinken van alcohol zorgen voor uitdroging, wat kan leiden tot hoofdpijn en duizeligheid.

Gedragsverandering door alcohol

Alcohol kan ook een negatieve invloed hebben op je gedrag. Zo vergroot het de kans op ongewenst gedrag, zoals agressie en rijden onder invloed. Door alcoholgebruik te vermijden is het mogelijk om je gedrag en gezondheid te verbeteren.

Ziektes door alcohol voorkomen

Wil jij ziektes door alcohol voorkomen, maar vind je het moeilijk om te stoppen met drinken? Bel dan 0800-2345800 voor een eerste gesprek bij Fundamentum. Met onze detoxbehandelingen zijn al veel mensen van hun alcoholverslaving hersteld. Ook jou helpen we graag.
☎ Bel 0800 - 2345 800