Vind wat je
zoekt

3-MMC: Kater en bijwerkingen

Designerdrug 3-MMC

Het zijn er teveel om op te noemen: de zogenaamde designerdrugs. Wanneer bepaalde designerdrugs populair worden en instanties merken dat steeds meer mensen erdoor in het ziekenhuis belanden, worden de drugs illegaal. Er wordt daarom uitgebreid gesleuteld aan moleculen van deze soorten drugs zodat er in korte tijd nieuwe legale drugs op de markt komen, vaak nog voordat de ‘oude’ drug officieel illegaal wordt. 3-MMC is een van die designerdrugs die is ontstaan nadat 4-MMC (ook een designerdrug) verboden werd. 3-MMC zou dezelfde effecten hebben als MDMA en cocaïne. Maar wat zijn de bijwerkingen van 3-MMC en is er zoiets als een 3-MMC kater?

Wil je stoppen met 3-MMC, en kun je hier hulp bij gebruiken? Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen en helpt je graag bij het aanpakken van je verslaving. Onder toezicht van een medisch team kun je in alle rust afkicken van deze drug en reken je af met nare 3-MMC katers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

3-MMC – bijwerkingen

3-MMC is een stimulerend middel waarvan cathinone de werkzame stof is. Het gaat om een synthetische versie, want natuurlijke cathinonen komen voor in de Qat (of Khat) plant. Van Cathinone en het kauwen op de bladeren van de Qatplant, is bekend dat je er een gelukzalig en euforisch gevoel van krijgt. Datzelfde effect geldt ook voor 3-MMC maar bijwerkingen van 3-MMC zijn minder euforisch. Een paar 3-MMC bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid;
 • Hallucinaties;
 • Hoofdpijn;
 • Orgaanschade;
 • Angstaanvallen;
 • Hartkloppingen;
 • Kortademigheid;
 • Psychose.

Let op: net als bij MDMA of XTC kun je oververhit raken en kun je veel gaan zweten. Een gevoel van dorst kan leiden tot te veel water drinken. Dat kan gevaarlijk zijn. Drink nooit meer dan een halve liter water per uur.

Bestaat de 3-MMC kater?

3-MMC is een vrij nieuwe drug, ook al is hij redelijk kort geleden op de Opiumlijst gezet. Onderzoek is er niet of nauwelijks naar gedaan en er zijn weinig gebruikerservaringen te vinden. Gebruikers die wel uitgebreid ervaringen delen spreken opvallend vaak over een 3-MMC kater. Zo’n kater bestaat meestal uit een neerslachtig en soms depressief gevoel, wat de verleiding om opnieuw te gebruiken groter maakt. Een gevaarlijke bijwerking van 3-MMC, want zo kan een verslaving ontstaan.

Kun je na het uitwerken van 3-MMC slapen?

De gemiddelde werkingsduur van 3-MMC is zo’n vijf uur. Het is bekend dat 3-MMC de vermoeidheid onderdrukt waardoor het lastig kan zijn om in slaap te vallen. Een bijwerking van 3-MMC kan dan ook slapeloosheid zijn. Er zijn zelfs een paar gevallen bekend waarbij het serotoninesyndroom als bijwerking optrad na het gebruiken van 3-MMC. Dit syndroom ontstaat door middelen die de serotoninespiegel verstoren. Serotonine is onder andere belangrijk voor je slaap. Wanneer de aanmaak en afbraak van dit stofje verstoord wordt, kan slapeloosheid en rusteloosheid een serieus probleem worden. Onthoud wel: het serotoninesyndroom is een zeldzame bijwerking.

Detoxen bij Fundamentum

Ben jij verslaafd aan een designerdrug zoals 3-MMC en wil je van je verslaving af? Fundamentum biedt detoxbehandelingen in de kliniek in Margraten, Limburg. Op deze locatie kun je in anonimiteit afkicken onder 24 uurs professionele begeleiding. De behandeling duurt gemiddeld een tot twee weken en wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (behalve je eigen risico). Neem contact op via 0800 2345800 voor een intake.

☎ Bel 0800 - 2345 800