Vind wat je
zoekt

Miauw miauw 3-MMC

Verslavend en verboden

In 2008 kwam er een nieuwe designerdrug op de markt met de naam 4-MMC. De drug was lange tijd legaal en bleek erg populair, maar kende vele risico’s. Deze zogenaamde Research Chemicals (RC’s) zijn eigenlijk niet bedoeld voor consumentengebruik, maar voor onderzoek in de geneesmiddelenindustrie. Tussen 2010 en 2012 kreeg de drug in veel landen waaronder Nederland het label harddrug. Dit betekende het einde van de legaliteit van 4-MMC, ook bekend onder de bijnaam ‘miauw miauw’. 3-MMC (miauw) werd de opvolger van 4-MMC, maar is ondertussen ook verboden. Hier lees je alles over wat er in 3-MMC zit en waarom het verslavend is.

Is 3-MMC een drug waar jij niet zonder kan? Bij Fundamentum kun je met behulp van een detoxbehandeling de eerste stap naar een drugsvrij leven zetten. In onze kliniek in Margraten ga je aan de slag met het ontgiften van je lichaam.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat zit er in (miauw miauw) 3-MMC?

Net als 4-MMC is 3-MMC een nieuwe psychoactieve stof (NPS), ook wel ‘poes’ of ‘miauw’ genoemd. De drug bestaat nog niet zo lang en er is nog gebrek aan goed onderzoek. Toch is wel al duidelijk wat er in 3-MMC zit. In 3-MMC zit de stof 3-methylmethcathinone. Cathinonen zijn een subgroep van amfetaminen, de straatnaam van de drug speed. Dat cathinonen vergelijkbaar zijn met amfetaminen betekent ook dat 3-MMC tot de stimulantia behoort. Dit betekent dat de stimulerende stoffen in de drug de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden. De drug komt vaak in poedervorm en lijkt te werken als een combinatie van cocaïne en XTC.

Is 3-MMC verslavend?

3-MMC is een vrij jonge drug en daarom is er weinig onderzoek naar gedaan. Risico’s en gevolgen zijn nog nauwelijks wetenschappelijk bekend. Wel zien we dat de drug steeds populairder wordt en de werking van 3-MMC dus kennelijk prettig wordt gevonden. Een logische vraag is dan ook: is 3-MMC verslavend? Het blijkt dat veel gebruikers behoefte hebben aan meer en een hogere dosis. Door gevaarlijke bijwerkingen als hartritmestoornissen en paranoia, en doordat steeds meer mensen in gezondheidsproblemen raken door 3-MMC, is deze drug op de Opiumlijst gezet. 3-MMC kan dus schadelijk en verslavend zijn.

Afkicken van designerdrugs

Verschillende designerdrugs volgen elkaar snel op. Ondanks het gebrek aan uitgebreid onderzoek blijken deze nieuwe drugs soorten behoorlijk verslavend te zijn. Ben jij verslaafd aan een designerdrug zoals de ‘miauw miauw’ 3-MMC en wil je van je verslaving af? Bij Fundamentum helpen we je graag met behulp van een detoxbehandeling en 24 uurs begeleiding. In een rustige omgeving op 15 minuten van Maastricht zet je op een verantwoorde manier de eerste stappen naar een drugsvrij bestaan. Bel ons vrijblijvend op 0800 2345800 voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800