Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen 3-MMC

wij helpen je er doorheen

Sinds eind mei 2021 staat 3-MMC op lijst II van de Opiumwet. Dat was hard nodig nadat er steeds vaker zorgwekkende signalen binnenkwamen over het middel. De tot voor kort gewoon via het internet verkrijgbare en onder jongeren populaire designerdrug is behoorlijk verslavend en niet zonder gevaren.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

3-MMC verslaving komt steeds vaker voor

3-MMC staat ook wel bekend als Poes. Die naam heeft het te danken aan de drug waarvan het is afgeleid, namelijk 4-MMC, ofwel Miauw Miauw. Een lieve poes is 3-MMC zeker niet. Een 3-MMC verslaving komt steeds vaker voor. Recreatief gebruik is meestal maar van korte duur. De drug werkt zeer verslavend. Zodra het effect is uitgewerkt, ontstaat direct het gevoel dat je er meer van wilt. 3-MMC zorgt ervoor dat je je niet vermoeid voelt, en bovendien ben je euforisch en heel alert. Als je de drug steeds weer opnieuw inneemt, kun je nachten doorgaan zonder te slapen. Op het moment dat je die vicieuze cirkel van steeds weer gebruiken doorbreekt, volgt de terugslag en krijg je te maken met de afkickverschijnselen van 3-MMC.

Wat zijn de afkickverschijnselen van 3-MMC?

  • Lichamelijke en mentale vermoeidheid
  • Depressie 
  • Slaapstoornissen
  • Angst en paniekaanvallen
  • Snel geïrriteerd en agressie voelen
  • Hoofd-, keel- en buikpijn

Is 3-MMC gevaarlijk?

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, kun je wel stellen dat 3-MMC zeker niet ongevaarlijk is. Er zijn serieuze gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van 3-MMC. Dat zijn bijvoorbeeld hartritmestoornissen of een verhoogde bloeddruk en lichaamstemperatuur. Ook psychoses, hallucinaties en epileptische aanvallen komen voor. Je 3-MMC verslaving kan ook leiden tot schade aan je hart, lever, hersenen en gebit. Zeker als je grote hoeveelheden gebruikt, kan deze drug ook dodelijk zijn en een hartstilstand of hersenbloeding tot gevolg hebben.

Hoe lang duurt afkicken van 3-MMC?

Een lichamelijke detox duurt gemiddeld tien nachten. Tijdens je verblijf in onze kliniek kun je veilig en onder professionele medische begeleiding afkicken van 3-MMC.
Hulp nodig? Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800