Vind wat je
zoekt

Soorten drugs herkennen

Hallucinerend, stimulerend of verdovend

Er zijn allerlei soorten drugs in omloop. In Nederland maken we daarbij het onderscheid tussen verschillende soorten harddrugs en softdrugs. Je kunt soorten drugs herkennen aan hun werking en effecten die hallucinerend, stimulerend of verdovend kunnen zijn.

Fundamentum behandelt verslavingen aan verschillende soorten softdrugs en harddrugs zoals cannabis, coke en amfetamine. Wil jij stoppen met drugs en heb je daarbij hulp nodig? Bel ons op nummer 0800 2345 800 om een afspraak te maken voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verdovende soorten drugs herkennen

Er zijn verschillende soorten harddrugs die een verdovend effect hebben. Tot deze groep behoren heroïne, morfine, slaapmiddelen en alcohol. Deze drugs ‘verdoven’ jouw bestaan. Je voelt je voor korte tijd gelukkig en hebt geen pijn of angst. Je hersenen gaan zich al snel instellen op die effecten. Deze soorten harddrugs zijn dan ook zowel lichamelijk als geestelijk verslavend.

Stimulerende drugs herkennen

Drugs als cocaïne, speed, xtc of 3- en 4mmc hebben allemaal een stimulerend effect. Je voelt je energiek, alert en zelfverzekerd. Dankzij het opwekkende effect kun je de hele nacht doorgaan. Dagen erna volgt echter meestal een hevige dip. Je hebt overmatig gebruikgemaakt van je energie en dat betaal je terug met oververmoeidheid en een leeg en lusteloos gevoel. Vooral bij cocaïne en speed is de kans op verslaving groot.

Hallucinerende drugs herkennen

De verschillende soorten drugs herkennen? Als je hasj of wiet rookt met een hoog THC-gehalte, dan kan dat al voor bewustzijnsveranderende effecten zorgen. Dat is nog veel meer het geval als je hallucinerende drugs als paddo’s, ketamine of lsd gebruikt. Je ervaart de werkelijkheid op een heel andere manier. Dingen die stilstaan, lijken te bewegen en geluiden klinken ruimer. Kortom, je neemt waar alsof je je in een andere dimensie bevindt. Dat kan ook voor een vervreemdend en beangstigend effect zorgen. Hasj en wiet worden in Nederland gedoogd. Bij veelvuldig gebruik zijn deze soorten softdrugs echter wel degelijk verslavend.

De soorten drugs herkennen, gaat je waarschijnlijk gemakkelijk af, maar welke gebruik jij actief? En heb jij jouw drugsgebruik wel in de hand? Neem bij verslaving contact met ons op, maak vandaag nog werk van jouw verslaving en begin met een detoxbehandeling in Margraten.
☎ Bel 0800 - 2345 800