Vind wat je
zoekt

ADHD en coke

De effecten

Mensen met ADHD zijn vaak lichamelijk of geestelijk onrustig. Middelen als xtc, speed en cocaïne werken opwekkend. Gebruikers voelen zich blij en zijn scherper en vol energie. Als je ADHD hebt kunnen die drugs juist het omgekeerde effect hebben: ze zorgen dan voor een gevoel van rust. Het grootste risico bij cocaïnegebruik is de kans op verslaving.

Kun jij niet meer met, maar ook niet meer zonder cocaïne? Dan is het een goede eerste stap om hulp te zoeken om af te kicken. Bij Fundamentum helpen we je op weg naar herstel van je cokeverslaving onder deskundige begeleiding. Bel gerust om te overleggen en op korte termijn een afspraak te maken.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

ADHD en cocaïne effect

Mensen met ADHD zijn vaak ook gevoeliger voor prikkels en angst. De kans op een slechte roes is daardoor groter. Dat is een vervelende reactie op drugs. Een gebruiker voelt zich dan bijvoorbeeld bang of verdrietig. Mensen met ADHD hebben vaak last van de volgende kenmerken:

  • Concentratieproblemen; 
  • Rusteloosheid; 
  • Impulsief. 

Van drugs als xtc, speed en cocaïne kunnen gebruikers met ADHD dus rustig worden in plaats van dat zij meer energie krijgen. Maar dat kan twee kanten op werken. Mensen met ADHD kunnen erg in zichzelf gekeerd raken van opwekkende drugs. In sommige gevallen werkt het juist opwekkend. De werking verschilt per gebruiker.

Extra risico’s van cocaïnegebruik bij ADHD

Als je ADHD hebt, heeft cocaïnegebruik mogelijk nog extra risico’s. Cocaïne beïnvloedt het dopaminesysteem, en dat kan onverwachte en negatieve gevolgen hebben. Gebruikers kunnen last krijgen van stemmingswisselingen en zich angstig voelen. Als je medicijnen voor ADHD gebruikt in combinatie met cocaïne, loop je extra risico. Je hebt dan kans op een gevaarlijk hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen.

ADD en coke

Wat voor mensen met ADHD geldt, geldt ook voor mensen met ADD die cocaïne gebruiken: oppeppende drugs kunnen een andere uitwerking hebben dan gebruikelijk. ADD is de afkorting van Attention Deficit Disorder. Mensen met ADD hebben problemen met aandacht en concentratie. Officieel bestaat de term ADD niet meer, het wordt gezien als een soort binnen de diagnose ADHD. ADD lijkt qua symptomen en kenmerken dan ook behoorlijk op ADHD. Mensen zijn:

  • Snel afgeleid; 
  • Vergeetachtig; 
  • Slaapproblemen. 

Kies voor een detox bij Fundamentum

Zoek je een behandeling met detox voor jouw verslaving? Dan zit je bij Fundamentum goed. Wie verslaafd is, kan vaak gelukkig nog geholpen worden. Een belangrijke eerste stap is dat een gebruiker weet dat hij of zij verslaafd is. Een volgende stap is een behandeling bij Fundamentum. Het mooie is: onze kliniek is het hele jaar geopend voor opnames. Wil je meer weten? Bel naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Je kunt op korte termijn terecht en de behandeling wordt door je zorgverzekeraar vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800