Vind wat je
zoekt

Gevolgen cokegebruik

Lees er hier meer over

Cocaïne is een drug die stimulerend werkt op je hersenen. Het geeft je een energiek en euforisch gevoel. Je krijgt meer zin om dingen te doen, je zelfvertrouwen stijgt en je voelt je sterk. Naast deze positieve effecten zijn er ook negatieve gevolgen verbonden aan het gebruiken van coke. Hier lees je alles over de positieve en negatieve gevolgen van cokegebruik.

Fundamentum is een uitstekende optie wanneer je jouw lichaam wilt ontgiften van cocaïne of andere drugs. Wij zijn de enige kliniek in Nederland die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Wil jij vandaag de eerste stap zetten? Bel ons op 0800 2345 800 voor een intake.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Symptomen cokegebruik

Cocaïne is een zogenaamde ‘upper’. Dat wil zeggen dat je er energiek en actief van wordt. Deze positieve effecten wegen echter niet op tegen de negatieve. Zowel op de lange als op de korte termijn. Zo kun je:

  • Een opgefokt gevoel krijgen;
  • Angstig worden;
  • Hartkloppingen krijgen;
  • Slaapstoornissen ontwikkelen;
  • Allerlei psychische effecten ervaren.

Wat doet coke met je uiterlijk?

Naast de mentale gewenste en ongewenste symptomen van cokegebruik, zijn er ook uiterlijke gevolgen. Zo worden je pupillen groter nadat je coke hebt gesnoven. Je kan gaan tandenknarsen en krijgt een strak gezicht. Omdat cocaïne vrijwel altijd wordt gesnoven heb je de neiging om voortdurend aan je neus te vegen of je neus op te halen. Dit zijn enkele voorbeelden van wat coke met je uiterlijk doet op de zeer korte termijn.
De gevolgen van cokegebruik zijn op de lange termijn een stuk heftiger. Zo wordt je eetlust minder als je coke gebruikt, waardoor je minder eet en dus dunner wordt. Uiteindelijk heb je zelfs kans dat je ondervoed raakt. Ook je gebit heeft te lijden onder cokegebruik. Als cocaïne in aanraking komt met je speeksel ontstaat er een zuur dat ervoor zorgt dat je tandglazuur wordt aangetast. Daarnaast krijg je op lange termijn rode ogen als gevolg van slaaptekort die je oploopt bij overmatig cokegebruik.

Zweten na cokegebruik

Door cokegebruik gaat je hartslag omhoog en stijgt je bloeddruk. Je krijgt meer energie waardoor je actiever wordt. Dit zorgt ervoor dat je veel kunt gaan zweten. Hierdoor ben je geneigd om meer water te drinken. Bij cokegebruik is het belangrijk om uit te kijken met de hoeveelheid water die je drinkt. Te veel water drinken kan namelijk leiden tot een watervergiftiging.

Afrekenen met de negatieve gevolgen van cokegebruik

De gevolgen van cokegebruik hebben een enorme impact op je leven. Het kan erg zwaar zijn om van die verslaving af te komen. Fundamentum helpt je graag om samen van je verslaving af te komen. Zet de eerste stap met een detoxbehandeling bij Fundamentum. Tijdens de behandeling die maximaal twee weken duurt krijg je dag en nacht professionele begeleiding. Onder medisch toezicht helpen we je af te rekenen met de negatieve gevolgen van cokegebruik. Bel naar 0800 2345 800 voor een intake en neem de eerste stappen naar het afkicken van je cokeverslaving af te komen.

☎ Bel 0800 - 2345 800