Vind wat je
zoekt

Elke dag coke snuiven

Risico voor lichaam en geest

Coke mag dan lichamelijk niet verslavend zijn, geestelijk is dat wel degelijk het geval. Er ontstaat in zo’n geval een onweerstaanbare drang naar een lijntje cocaïne om jezelf snel op te peppen. Voor meer energie of om je zelfverzekerder te voelen. Het effect van coke is kort en een somber gevoel na de uitwerking is niet ongebruikelijk. Elke dag coke snuiven kan dan verleidelijk zijn. Logischerwijs is elke dag coke snuiven risicovol. Het beïnvloedt je lichamelijke en mentale gezondheid. Lees meer over wat de gevolgen zijn bij dagelijks cokegebruik en welke schade het kan veroorzaken.
Is elke dag coke snuiven voor jou een herkenbaar patroon en wil je dat patroon doorbreken? Fundamentum kan jou helpen om de eerste stappen te zetten. Als expert op het gebied van detoxbehandelingen helpen wij je om in een tot twee weken je lichaam te ontgiften. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Dagelijks cokegebruik

Bij gebruik van coke voel je je vrolijk, levendig en zelfverzekerd. Je krijgt zin om dingen te doen en het voelt alsof je helderder van geest bent. Omdat coke een kortdurende werking kent zijn alle positieve gevoelens snel weer weg. Vaak komt daar een somber of depressief gevoel voor terug. Maar ook de wetenschap dat je het blije gevoel snel weer kunt oproepen door opnieuw een lijntje te snuiven. De verleiding en het gebruiksgemak is simpelweg te groot. De risico’s helaas ook. Het kan hard gaan: van een paar lijntjes coke per week tot elke dag coke snuiven. Je kunt bij dagelijks cokegebruik dan ook spreken van een cokeverslaving.

Gevolgen van een cokeverslaving

Een cokeverslaving brengt veel risico’s met zich mee. Je verhoogt op onnatuurlijke manier je hartslag waardoor hartkloppingen kunnen ontstaan. Je kunt je er bovendien opgefokt of onrustig door voelen. En door het vele opsnuiven beschadigt je neus en neusslijmvlies. Wanneer je jarenlang elke dag coke snuift is er een kans dat (door ontstekingen en verminderde bloedtoevoer) je neustussenschot afsterft. Voor vrouwen is verminderde ongesteldheid een bijwerking en bij langdurig gebruik ontstaat bij mannen impotentie.

Cokeverslaving aanpakken bij Fundamentum

Elke dag coke snuiven zorgt ervoor dat je een cokeverslaafde bent. En die stempel wil niemand krijgen. Toch val je wel in die categorie als je elke dag coke snuift, maar je kunt je leven weer op de rit krijgen door te kiezen voor een leven zonder coke. Fundamentum helpt je daar graag bij. Met onze detoxbehandeling werken we stapsgewijs aan je verslaving en het ontgiften van je lichaam. We hebben korte wachtlijsten en behandelingen worden volledig vergoed (op het eigen risico na). Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800