Vind wat je
zoekt

Afbouwen venlafaxine

Op een verantwoorde manier

Het afbouwen van venlafaxine kan behoorlijk problematisch zijn. Dat geldt helemaal wanneer je van de ene op de andere dag wilt stoppen. Artsen waarschuwen in dat geval voor de (heftige) ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden. Zij pleiten daarom voor het afbouwen van venlafaxine waardoor de bijwerkingen minder prominent aanwezig zijn. Wij behandelen bij Fundamentum geen antidepressiva. Heb je een verslaving aan andere medicijnen, drugs of alcohol? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe afbouwen van venlafaxine

Er is nog maar weinig kennis beschikbaar over wat de beste strategie is voor het afbouwen van venlafaxine. Datzelfde geldt ook voor andere antidepressiva zoals paroxetine. Er is op dat gebied nog veel onderzoek nodig. Wel is bekend dat mensen snel gewend raken aan deze middelen en dat het bij langdurig gebruik steeds lastiger wordt om er nog van af te raken. Het advies om af te bouwen heeft bij de ene gebruiker dan ook een positiever effect dan bij de ander.

Afbouwen venlafaxine door dosis te verminderen

Afbouwen van venlafaxine heeft als doel om op zo’n lage dosering uit te komen dat je daarna zonder veel bijwerkingen kunt stoppen. Meestal wordt hierbij uitgegaan van een schema met periodes van 1 tot 4 weken. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn voorbeelden van mensen die maanden nodig hebben om te wennen aan een halvering van de dosis en de bijwerkingen die dit tot gevolg heeft. Raadpleeg bij afbouwen van venlafaxine altijd een arts.

Afbouwen venlafaxine bijwerkingen

Duizeligheid, misselijkheid, lethargie, trillingen, verminderde eetlust en hoofdpijn zijn de meest voorkomende ontwenningsverschijnselen. Gebruikers kunnen daarnaast te maken krijgen met angst, somberheid en prikkelbaarheid. Zijn de bijwerkingen heftig, dan bestaat er een kans dat je weer meer gaat gebruiken. Ook artsen schrijven je soms meer medicatie voor wanneer stoppen of afbouwen problemen veroorzaakt

Detox behandeling bij medicijnverslaving

Fundamentum is gespecialiseerd in korte detox behandelingen met als doel je lichaam te ontgiften. Wij behandelen geen venlafaxine of andere antidepressiva. Heb je een andere verslaving of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons gerust op nummer 0800 2345 800.

Een opname in onze kliniek is 365 dagen per jaar mogelijk. Iets voor jou? Neem dan contact met ons op.
☎ Bel nu met een deskundige