Vind wat je
zoekt

Detoxificatie

In medische setting

Klinkt het woord detoxificatie jou bekend in de oren? Of heb je misschien vaker de populaire afkorting detox voorbij horen komen? Wat betekent detoxificatie nu eigenlijk precies?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Detoxificatie betekenis

Voor de betekenis van het woord detoxificatie moeten we terug naar het Latijn. Uit deze oude taal stamt het woord toxicum, wat vergif betekent. Detoxificatie kun je dus vertalen als ontgifting. Detoxificatie betekent daarnaast ook afkicken van een verslaving.

Detoxen als modeverschijnsel

Detoxen is het nieuwe toverwoord voor de moderne mens die op zoek is naar een gezond leven. Wie echter gewoon normaal eet, hoeft zich helemaal niet zo druk te maken. Zelfs als je jezelf regelmatig bedient van ongezond voedsel is je lever, die functioneert als een natuurlijke detoxmachine, prima in staat om de schadelijke stoffen af te voeren uit je lichaam. Detoxificatie is daarom meer een modeverschijnsel dan pure noodzaak. Dat is anders wanneer je verslaafd bent aan alcohol, drugs of medicijnen. Een detoxificatie behandeling in een kliniek is dan vaak de beste optie en vaak nodig om een goede en veilige start te kunnen maken aan jouw verdere herstel.

Detoxificatie behandeling

Detoxen in een afkickkliniek wil zeggen dat je gedurende een periode van gemiddeld 10 nachten werkt aan het ontgiften en reinigen van je lichaam. Deze detoxificatie behandeling vindt plaats onder begeleiding van een team van gespecialiseerde artsen en verplegend personeel. Zij houden jouw afkickproces waarin je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen continu in de gaten. Zo weet je zeker dat dit veilig en zo comfortabel mogelijk verloopt. Na ongeveer twee weken is jouw lichaam helemaal schoon en ben je lichamelijk niet meer afhankelijk van het middel dat je gebruikte. Dankzij de detoxificatie voel je je gelijk een stuk vitaler en heb je ook voldoende energie en motivatie om definitief af te rekenen met je geestelijke verslaving.

Zoek je een eersteklas detoxificatie behandeling? Fundamentum is de nummer één specialist in Nederland op het gebied van detoxificatie. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800 2345 800 voor informatie of een afspraak.
☎ Bel 0800 - 2345 800