Ruim een half miljoen Nederlanders is verslaafd aan slaap- en kalmeringsmiddelen. Slaappillen zijn verre van onschuldig. Na enkele weken ben je er al verslaafd aan. Wie wil afkicken van slaappillen krijgt te maken met ontwenningsverschijnselen. ➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige
Het lijkt zo makkelijk. Je hebt moeite om in slaap te vallen of je wordt regelmatig midden in de nacht wakker en valt uren later pas weer in slaap. Dan schrijft de arts je een pilletje voor waarvan je wonder boven wonder snel in slaap valt en ook langer van blijft doorslapen. Heerlijk, denk je, eindelijk rust. Dat je je overdag wat suffer voelt, neem je op de koop toe. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was dat je de slaappillen tijdelijk zou nemen, zie je geen reden om te stoppen. De gedachte dat je zonder die pillen misschien weer niet in slaap kan komen, sterkt je in de overtuiging om toch vooral nog even door te gaan met het gebruik ervan. Voordat je het weet, slik je de slaappillen jaren achter elkaar. Afkicken van slaappillen wordt dan steeds moeilijker, zowel geestelijk als lichamelijk.
Als je wilt afkicken van slaappillen zal je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Je lichaam en geest hebben zich helemaal ingesteld op de dagelijkse dosis die bovendien in de loop der tijd steeds hoger is geworden. Afkicken van slaappillen gaat niet zomaar. Zeker in het begin wordt slapen weer een stuk moeilijker en als je eenmaal in slaap bent gevallen, kun je worden opgeschrikt door nachtmerries. Daarnaast kan je onrustig, angstig, somber en prikkelbaar zijn. Lichamelijk kun je te maken krijgen met hartkloppingen, hoofdpijn, zweten, rillen, duizeligheid, trillende handen en lage bloeddruk.
Wil je afkicken van slaappillen? Dan is het verstandig om dit onder deskundige begeleiding te doen. Bij afkickkliniek Fundamentum ben je hiervoor aan het juiste adres. Bel vandaag nog voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.
☎ Bel nu met een deskundige