Vind wat je
zoekt

Afkicken alcohol met oxazepam

Is dat verstandig?

Afkicken van alcohol is ontzettend zwaar. Je lichaam is gewend geraakt aan de alcohol, waardoor het gaat tegenstribbelen als je het niet meer tot je neemt. Omdat dit proces zo zwaar is, worden er vaak medicijnen gebruikt tijdens het afkicken van alcohol. Welke dit zijn en of het een slim idee is, lees je hier.

Ben jij verslaafd aan alcohol? Stop nooit in je eentje met behulp van medicijnen. Doe dit altijd onder medisch toezicht. Fundamentum is dé detox kliniek waar je op een verantwoorde manier en onder deskundige begeleiding kunt afkicken van je verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Welke medicijnen helpen bij afkicken van alcohol?

Omdat afkicken van alcohol een zwaar proces is, worden er vaak hulpmiddelen ingezet. Er zijn verschillende medicijnen die het afkicken makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan ontwenningsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je minder snel weer naar de fles grijpt als het moeilijk wordt. Ook zijn er verschillende benzodiazepinen zoals oxazepam die het makkelijker maken om tot rust te komen. Of vitamine B1, dat een tekort aanvult dat is een opgelopen tijdens de verslaving.

Hoewel deze middelen op de korte termijn lijken te werken, is het op de lange termijn geen goed idee. Dit komt omdat intrinsieke motivatie het belangrijkst is bij afkicken. Je moet het zelf willen en kunnen. Kick altijd af onder professionele begeleiding en met adviezen van een arts.

Hoeveel oxazepam bij alcoholontwenning

Een medicijn dat voorgeschreven kan worden bij het afkicken van alcohol is oxazepam. Dit is een middel dat je rustig maakt en ervoor kan zorgen dat je makkelijker in slaap komt. Dit kan helpen bij het afkicken, omdat je onrustig wordt als je ineens geen alcohol meer tot je neemt. Let er wel op dat je nooit te veel oxazepam gebruikt, omdat alcohol en oxazepam elkaar versterken. Beide middelen zijn zogenaamde ‘downers’. Dit betekent dat de sufheid en en verminderde coördinatie sterker worden dan normaal. Dit kan leiden tot een coma of zelfs de dood.

Hoeveel oxazepam bij alcoholontwenning het meest geschikt is en of dit voor jou überhaupt geschikt is, dien je altijd te laten bepalen door een arts om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Afrekenen met jouw alcoholverslaving bij Fundamentum

Ben je verslaafd aan alcohol? Van een verslaving aan alcohol ben je niet zomaar af. Zoek altijd professionele hulp. Fundamentum helpt jou graag, bel vandaag nog naar 0800 2345 800 voor een intake. Samen zorgen wij ervoor dat alcohol geen plaats meer heeft in jouw leven.
☎ Bel 0800 - 2345 800