Vind wat je
zoekt

Afkicken wiet

Fundamentum helpt

Afkicken van wiet? Dat kun je zelf proberen of ervoor kiezen om af te kicken van wiet in een kliniek. Het voordeel daarvan is dat je deskundige begeleiding krijgt. Door het hoge THC-gehalte in Nederwiet is afkicken van wiet best lastig.

Een toenemend aantal verslaafden kiest voor een unieke detox bij Fundamentum. Wil jij weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Bel ons vandaag nog op 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Negatieve gevolgen van wiet roken nemen toe

Marihuana werd lange tijd gezien als een relatief onschuldig middel. In de loop der tijd is het THC-gehalte in de wietplant echter zo hoog geworden dat de negatieve gevolgen van wiet roken toenemen. Gebruikers hebben vaker te maken met angst, paranoia of zelf een psychose. In 2012 liet een onderzoek van het Trimbos Instituut al zien dat er in de Nederlandse wiet en hasj een veel hoger percentage THC aanwezig is dan in geïmporteerde marihuana. THC is de werkzame stof in de plant die zorgt dat je je high voelt.

Buitenlandse toeristen ondervinden nare gevolgen van wiet roken

Ieder jaar belanden er vele honderden buitenlandse toeristen op de spoedeisende hulp als gevolg van het roken van Nederwiet. Ze zijn in veel gevallen extreem angstig en hebben het gevoel dat “ze dood gaan”. Nederwiet blijkt regelmatig te sterk te zijn voor (jonge) toeristen die minder THC gewend zijn. Ze roken te veel en te snel achter elkaar en ondervinden zo de nare gevolgen van wiet roken.

Afkicken wiet moeilijker dan je denkt

Als je al langere tijd wiet rookt met een hoog THC-gehalte en daar al op jongere leeftijd mee bent begonnen, kan afkicken van wiet best lastig zijn. Je hersenen zijn zich zo op de dosis THC gaan instellen dat je dit zowel lichamelijk en vooral ook geestelijk merkt als je gaat stoppen.

Ben jij verslaafd en wil jij met succes afkicken van wiet? Fundamentum helpt graag. Kies voor een detox in onze kliniek. Bel naar 0800 2345 800 voor een intake en pak je verslaving doeltreffend aan.
☎ Bel 0800 - 2345 800