Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen blowen

Wij leggen het je uit

Als je gaat stoppen met blowen krijg je dan te maken met afkickverschijnselen? Die vraag zal menig gebruiker van marihuana zich weleens hebben gesteld. Het antwoord daarop is ja, hoewel de mate waarin afkickverschijnselen van blowen voorkomen per persoon kunnen verschillen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke afkickverschijnselen blowen

Over blowen is lange tijd nogal luchtig gedaan. Het zou absoluut niet verslavend zijn. Kritiek uit het buitenland werd in Nederland weggewuifd. Wij waren tenslotte het tolerante landje waar je flink stoned mocht zijn. De gedachte dat blowen niet tot gewenning leidt en dus geen ontwenningsverschijnselen veroorzaakt, blijkt echter niet te kloppen. Cannabis zorgt, wanneer je gaat stoppen met blowen, wel degelijk voor afkickverschijnselen. Lichamelijke afkickverschijnselen van blowen uiten zich bijvoorbeeld in maag- en darmproblemen, hoofdpijn en zweten. De ontwenningsverschijnselen zijn overigens minder heftig dan wanneer je moet afkicken van bijvoorbeeld heroïne of alcohol.

Wanneer krijg je afkickverschijnselen van blowen?

Een flink aantal personen rookt iedere dag hasj of wiet. Dat begint vaak al met een blowtje bij het ontbijt en stopt pas bij het slapen gaan. Eigenlijk ben je gewoon continu high. Wanneer jij een dag probeert om niet te blowen, dan raak je direct geïrriteerd en ben je rusteloos. Dat zijn de eerste tekenen dat je te maken hebt met afkickverschijnselen van blowen. Deze ontstaan omdat de hersengebieden waar veel van jouw CB1/CB2 receptoren zitten en waar de THC uit cannabis werkzaam is zich hebben aangepast aan jouw gebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld minder gevoelig worden. Als je stopt met blowen hebben je receptoren tijd nodig om te herstellen. Vooral als je veel blowt, zal je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen.

Geestelijke afkickverschijnselen blowen

Naast prikkelbaarheid en rusteloosheid kun je ook te maken krijgen met angsten, slaapproblemen en nachtmerries. Dankzij de cannabis viel je sneller in slaap; bij onthouding blijkt slapen opeens een stuk moeilijker. Daarnaast remt cannabis je remslaap, waardoor je minder droomt. Als je stopt met blowen ga je opeens veel meer dromen. Ook heb je minder trek in eten, je mist de ‘vreetkick’ die cannabis veroorzaakte.

Wil je stoppen met blowen? Neem vandaag nog contact met ons op.
☎ Bel 0800 - 2345 800