Vind wat je
zoekt

Afkickkliniek kosten

Alles op een rij

Misschien vraag je je het wel eens af: wat kost een afkickkliniek? Het antwoord daarop is simpel: de kosten voor een afkickkliniek worden 100% vergoed. Bij een opname in een afkickkliniek zijn de kosten dus voor rekening van je zorgverzekeraar. Met een basisverzekering betaal je alleen jouw eigen risico, als je dit nog niet hebt gebruikt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkickkliniek kosten, hoe zit dat met eigen risico?

Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder met een ziektekostenverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro per jaar, tenzij je voor een hoger eigen risico gekozen hebt. Zodra je gebruikmaakt van zorg uit het basispakket ben je verplicht om hiervoor zelf een gedeelte bij te dragen aan de kosten. Ook voor 2024 geldt een bedrag dat maximaal kan oplopen tot 385 euro. Hoeveel je betaalt, hangt af van het feit of je tijdens een kalenderjaar al eerder gebruik hebt gemaakt van medische zorg. Wanneer dit het geval is, wordt dit afgetrokken van het totaalbedrag. Voor een bezoek aan de huisarts en bij wijkverpleging betaal je overigens geen eigen risico. Het gaat dus vooral om specialistische hulp. Hieronder vallen ook de afkickkliniek kosten voor een detox behandeling bij Fundamentum.

Kosten voor afkickkliniek variëren

Wat kost een afkickkliniek? Die vraag kun je niet eenduidig beantwoorden. Als je gaat werken aan jouw verslaving in een afkickkliniek zijn de kosten variabel. Ben je bijvoorbeeld al eens een aantal dagen opgenomen geweest in een ziekenhuis, dan is je eigen risico al verbruikt en zijn je afkickkliniek kosten helemaal voor rekening van je zorgverzekeraar. Bij een opname in een afkickkliniek zijn de kosten dus voor ieder persoon verschillend, maar in ieder geval nooit meer dan het bedrag van het eigen risico dat minimaal 385 euro bedraagt.

Detox behandeling onder deskundige begeleiding

Wanneer je de afkickkliniek kosten afzet tegen de behandeling die je ervoor terugkrijgt, dan ben je bij volledig eigen risico maximaal 38,50 per dag kwijt. De gemiddelde opname in onze kliniek in Margraten duurt namelijk 10 nachten. Wij passen onze unieke detox behandeling toe bij mensen met een alcohol-, medicijn- of drugsverslaving. Je gaat in een veilige omgeving onder deskundige begeleiding van artsen en verplegers jouw lichaam ontgiften. Tijdens de detoxificatie word je weer helemaal schoon van binnen en raak je lichamelijk van je verslaving af. Ook bieden wij psychische ondersteuning en helpen we je bij het uitstippelen van een vervolgtraject, zodat je ook in de toekomst niet weer terugvalt in je oude gewoonten.

Afkickkliniek zonder kosten, maak een afspraak!

Een afspraak maken, doe je bij ons heel snel. Wij werken met korte wachtlijsten, dus je kunt op korte termijn in onze kliniek vlak bij Maastricht terecht. Wil je nu echt van je verslaving af? Wacht dan niet langer en bel ons vandaag nog op nummer 0800-2345800 om een afspraak te maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar, ook voor al je vragen!
☎ Bel 0800 - 2345 800