Vind wat je
zoekt

Hoe werkt een afkickkliniek

Wij leggen het uit

Zou je graag naar een afkickkliniek willen om een einde te maken aan jouw verslaving? Zit je met vragen als: hoe werkt een afkickkliniek en hoelang duurt een opname in een afkickkliniek? Lees hier het antwoord.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is een kliniek waarin je onder medisch toezicht gaat afkicken van je verslaving. Dat kan zowel een alcohol-, medicijn-, of drugsverslaving zijn. Fundamentum is een afkickkliniek die is gespecialiseerd in detox behandelingen.

Hoe werkt een afkickkliniek?

Wanneer je van een verslaving wilt afkomen, moet je eerst lichamelijk en daarna geestelijk afkicken. Tijdens een detox behandeling ga je jouw lichaam stapsgewijs reinigen. Afhankelijk van het soort verslaving kun je in meer of mindere mate te maken krijgen met afkickverschijnselen. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn, misselijkheid, zweten, trillen, darmkrampen en diarree. In sommige gevallen kunnen ook hallucinaties of een epileptische aanval voorkomen. Het is daarom heel belangrijk dat je tijdens het afkickproces wordt begeleid door gespecialiseerde artsen en verpleegkundig personeel. Bij Fundamentum houden we je 24 uur in de gaten en geven je, waar nodig, medicatie zodat je zo min mogelijk last hebt van de afkickverschijnselen.

Hoelang duurt een opname in een afkickkliniek

Over het algemeen duurt een opname bij Fundamentum 10 nachten. Dat kan echter per persoon variëren en hangt vooral af van de mate waarin je verslaafd bent. Ook je leeftijd speelt een rol. Je moet erop rekenen dat je gemiddeld 7 tot 14 dagen bij ons verblijft. De detox is er in eerste instantie op gericht om je van je lichamelijke verslaving af te helpen, maar je moet ook geestelijk afkicken. Hierbij krijg je de hulp van onze psychologen en psychiaters. Ook als je de kliniek verlaat, is het de bedoeling dat je nog een therapie volgt om jouw verslaving ook in de toekomst geestelijk de baas te zijn.

Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag ‘hoe werkt een afkickkliniek?’ is het aan jou om actie te ondernemen. Bel ons vandaag nog voor een intake op 0800-2345800.
☎ Bel 0800 - 2345 800