Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen hasj

Psychisch en lichamelijk

Als je gaat stoppen met hasj kun je te maken krijgen met verschillende afkickverschijnselen. Hasj zorgt naast een psychische verslaving ook voor een zekere mate van lichamelijke verslaving. De ontwenningsverschijnselen van hasj kunnen variëren van slecht slapen, nachtmerries en intense dromen, tot zweten, maag- en darmproblemen en misselijkheid. Daarnaast komen ook angst, nervositeit en prikkelbaarheid regelmatig voor.

Wil je afkicken van hasj, maar ben je bang voor de ontwenningsverschijnselen van hasj? In onze kliniek kun je rekenen op een deskundige begeleiding tijdens een detoxbehandeling. Bel ons voor een intake: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe stoppen met hasj?

Misschien denk je dat hasj een onschuldig middel is. Hasj wordt tenslotte beschouwd als een softdrug. Toch kun je wel degelijk last krijgen als je gaat afkicken van hasj. Je lichaam is gewend geraakt aan de drug en ook geestelijk moet je stappen zetten voordat je niet meer afhankelijk bent. Stoppen met hasj is overigens wel degelijk mogelijk. Daarbij is het belangrijk dat je goed bent voorbereid en weet wat je eventueel te wachten staat als het gaat om de ontwenningsverschijnselen van hasj.

Nachtmerries en intense dromen bij afkicken hasj

Wanneer je regelmatig hasj rookt, onderdrukt dit de remslaap. Dit is het onderdeel van de slaapcyclus waarin je droomt. Mensen die blowen, dromen dus minder. Dat betekent ook dat de geest veel minder in staat is om indrukken te verwerken. Wanneer je gaat stoppen met hasj, komt je remslaap weer volop tot bloei. Er is dan sprake van een rebound effect: een tijdelijke inhaalslag waarin je juist veel intenser gaat dromen of zelfs nachtmerries krijgt.

Hoelang duren afkickverschijnselen hasj?

De per persoon verschillende afkickverschijnselen van hasj treden het meest nadrukkelijk op tussen dag twee en zes. Toch kun je er wel een paar weken last van hebben. Veelgebruikers moeten zelfs rekening houden met een periode van vier tot zes weken waarin de afkickverschijnselen van hasj kunnen optreden.

Maar geen nood, afkicken van hasj hoef je niet alleen te doen. Zet de eerste stap naar herstel van verslaving, kick lichamelijk af van hasj onder medische begeleiding? Neem contact op met Fundamentum via telefoonnummer 0800 2345 800 en ontdek de mogelijkheden van een korte detoxbehandeling.
☎ Bel 0800 - 2345 800