Vind wat je
zoekt

Wat doet drugs met je gedrag

Korte- en lange termijn effecten

Wat doet drugs met je gedrag? Dat verschilt per persoon en per soort drug. Iemand die vaak verdovende drugs gebruikt, zoals cannabis, vertoont ander gedrag dan iemand die verslaafd is aan stimulerende drugs zoals cocaïne.

Ken jij iemand wiens gedrag is veranderd vanwege drugsgebruik of herken je dit misschien bij jezelf? Dan is het moment aangebroken om je af te vragen of het niet beter is om te stoppen met drugs. Fundamentum kan je daarbij helpen. Bel nu naar 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet drugs met je gedrag op korte termijn?

Wat doet drugs met je gedrag? Van een structurele verandering van gedrag is geen sprake wanneer iemand sporadisch drugs gebruikt. Je kunt wel te maken hebben met een tijdelijke verandering van je gedrag. Zo kun je als je coke hebt gesnoven je een stuk zelfverzekerder voelen, maar zodra de drug is uitgewerkt, vertoon je weer je normale gedrag en verdwijnt dat zelfverzekerde gevoel als sneeuw voor de zon. Vaak voel je je neerslachtig en ligt de kans op verslaving op de loer.

Effecten van drugs op lange termijn

Bij het zoeken naar een antwoord op de vraag wat drugs doet met je gedrag moet je dus vooral kijken naar de bijwerkingen van drugsgebruik en de effecten van drugs op lange termijn. Je hersenen hebben zich in de loop der tijd helemaal ingesteld op de bijwerkingen en effecten van drugs. Zo kunnen personen die veel wiet of hasj roken zich er bijvoorbeeld nog maar weinig toe zetten om bepaalde dingen te doen. Ze schuiven het steeds vaker voor zich uit. Veelvuldig cokegebruik kan het gedrag zodanig veranderen dat iemand arrogant of egoïstisch wordt. Andere bijwerkingen van drugsgebruik kunnen zijn dat mensen zich vaak angstig voelen of depressief zijn.

Drug detox bij Fundamentum

Stoppen met drugs is niet eenvoudig. Zeker als je dat alleen wilt doen. Kies daarom voor de veilige omgeving van een afkickkliniek. Wil je stoppen met drugs, zet dan de eerste stap door middel van een detoxbehandeling onder professionele begeleiding. Bel ons voor een afspraak. Tel: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800