Vind wat je
zoekt

Hasj verslaving

Fundamentum helpt

Hasj of hasjiesj is over het algemeen sterker dan wiet. Dat maakt de kans op een hasj verslaving groter. 10 procent van de personen die beginnen met blowen, gaan dat dagelijks doen. Een wiet of hasj verslaving komt dan ook regelmatig voor.

Wil je een einde maken aan je hasj verslaving? Dat kan met behulp van een detoxbehandeling bij Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Waarom is hasj sterker dan wiet?

Hasj of hasjiesj is gemaakt van de hars van de cannabisplant. Dit is het deel waar de werkzame stof THC zich bevindt. Wiet wordt gemaakt van de gedroogde bloemtoppen van de cannabisplant en bezit naast hars ook bladmateriaal. Hierdoor is wiet meestal wat minder sterk dan hasj, dat dankzij de sterk geconcentreerde hars juist meer THC bevat. Overigens gaat dit verschil vooral op tussen hasj en buitenlandse wiet. Volgens het Trimbos Instituut zou hasj 14,9 procent THC bevatten en buitenlandse wiet 4,8 procent. Sommige soorten Nederwiet bevatten echter ook zo’n 14,6 procent THC.

Hash en tabak verslaving

Vaak wordt hasj gerookt in combinatie met tabak. Hierdoor ontwikkel je ook een verslaving aan tabak. Dat heeft weer invloed op je hasj verslaving. Je raakt verknocht aan de combinatie. Als je geen tabak wilt roken, dan kun je hasj ook via een (water)pijp inhaleren. Dat is echter erg geconcentreerd. De effecten van hasj kunnen dan extra sterk binnenkomen.

Wat doet hasj met je?

Hasj heeft zowel een verdovende als een bewustzijnsverruimende werking. Dat kan soms voor tegengestelde effecten zorgen. Maar wat doet hasj met je? Als je door de hasj wat gaat hallucineren, kun je daar behoorlijk angstig van worden. Vooral als je dit helemaal niet verwacht. Hasj kan ook ontspannend werken en je wat slaperig maken. Vooral dat rustgevende effect vinden gebruikers vaak zo lekker dat zij er keer op keer naar verlangen. Dat kan leiden tot een hasj verslaving.

Maar daar hoef jij het niet bij te laten! Ook jij kunt afkicken van je hasj verslaving, met een detoxbehandeling van Fundamentum. Je kunt ons bellen voor een intake onder nummer 0800 2345 800. Een opname is 365 dagen per jaar mogelijk, dus wacht niet langer en zet die eerste stap.
☎ Bel 0800 - 2345 800