Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen oxycodon

Een verslavend medicijn

Oxycodon is een sterk verslavend medicijn. Hierdoor kunnen de afkickverschijnselen van oxycodon heftig zijn. Veel voorkomende afkickverschijnselen van oxycodon zijn hoofdpijn, zweten en misselijkheid.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het ├ęcht helemaal gratis.

Wat is oxycodon?

Oxycodon is een pijnstiller die je kunt vergelijken met morfine. Het is echter twee keer zo sterk en daarom is de kans nog groter dat je eraan verslaafd raakt. Artsen schrijven het medicijn vooral voor bij hevige pijn na een operatie, een ongeluk of bij kanker.

Oxycodon verslaving

Bij kort gebruik van enkele dagen is de kans op verslaving meestal erg klein. Dat verandert wanneer je oxycodon voor langere tijd hebt gebruikt. Je lichaam raakt eraan gewend en heeft steeds meer nodig. Ook recreatief gebruik komt vanwege het ‘gelukzalige’ gevoel dat oxycodon veroorzaakt steeds vaker voor. Veel personen die oxycodon slikken of snuiven raken er al snel aan verslaafd. Het aantal gebruikers van oxycodon is afgelopen tijd snel gestegen van 75.000 in 2007 tot ruim 450.000 in 2018.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Hoe lang duurt afkicken van opiaten als oxycodon?

Dat is afhankelijk van hoe lang je het hebt gebruikt en om welke reden. Ligt er een medisch advies ten grondslag of ben je een recreatief gebruiker? Dan heb je er zelf voor gekozen en zal je ook een psychologische barri├Ęre moeten slechten en je afvragen waarom je ooit de oxycodon space wilde betreden. Afkicken gaat gepaard met soms heftige afkickverschijnselen. Je kunt de afkickverschijnselen van oxycodon verminderen door de dosis langzaam te verlagen. De duur van de ontwenningsverschijnselen van oxycodon en met welke afkickverschijnselen je te maken krijgt, verschilt per persoon en varieert van een paar dagen tot enkele weken. Je geestelijke verslaving kan langer duren.

Wat zijn de afkickverschijnselen van oxycodon?

Wil je afkicken van oxycodon? Dan kun je te maken krijgen met de volgende klachten:

  • Griepachtige verschijnselen┬á
  • Rillingen en kippenvel
  • Misselijkheid, overgeven en diarree
  • Spierpijn
  • Slapeloosheid
  • Onrust
  • Angst
  • Somberheid
  • Prikkelbaarheid

Afkicken van oxycodon

Wil je afkicken van oxycodon? Ben je aan het afbouwen en wil je de laatste stap zetten? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we op welke manier wij jou het beste kunnen helpen.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." ÔÇô Matthijs