Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen oxynorm

Een verslavende pijnstiller

Oxynorm is een super sterke pijnstiller die je zou kunnen vergelijken met een harddrug als heroïne. De afkickverschijnselen van oxynorm, dat ook bekend is onder de namen oxycodon en oxycontin, zijn dan ook behoorlijk heftig.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gebruik oxynorm stijgt

Oxynorm is gewoon op recept verkrijgbaar. Waren artsen vroeger nog terughoudend met het voorschrijven van deze pijnstiller; tegenwoordig gebeurt dat regelmatig. Uit cijfers blijkt dat het middel in 2018 maar liefst 484.000 keer werd voorgeschreven. Niet alleen het gebruik neemt toe, ook het aantal mensen dat stierf aan een overdosis stijgt. Deze pijnstiller is niet alleen via de (huis)arts maar ook illegaal verkrijgbaar via het internet. Weliswaar is er in Nederland nog geen sprake van een opioïdenepidemie zoals in de Verenigde Staten, maar waakzaamheid is op zijn plaats.

Oxynorm is verslavend

Als je erg veel pijn hebt, is het goed voor te stellen dat je blij bent als een arts je een middel als oxynorm voorschrijft. Je voelt geen pijn meer en ervaart mogelijk zelfs een soort van euforische roes. Die positieve gevoelens hebben echter ook een keerzijde. Aan oxynorm raak je snel verslaafd en je hebt steeds meer nodig. Hoe langer en hoe meer je ervan hebt gebruikt, hoe zwaarder het wordt en hoe langer het duurt om af te kicken.

Ontwenningsverschijnselen oxynorm

De afkickverschijnselen van oxynorm zijn zeker bij een hoge dosering vergelijkbaar met die van heroïne. Cold turkey afkicken is dan echt niet makkelijk. De ontwenningsverschijnselen van oxynorm die kunnen optreden zijn hartkloppingen, rillingen, misselijkheid, spierpijn, zweten, keelpijn, hoofdpijn, prikkelbaarheid, onrust, angst en somberheid.

Afkicken van oxynorm bij Fundamentum

Wil je graag stoppen, maar weet je je geen raad met de afkickverschijnselen van oxynorm? Dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Dat kan bij Fundamentum. Wij bieden een ontgiftingskuur onder medische begeleiding. Zo kun je veilig en zo comfortabel mogelijk afkicken van oxynorm. Meer weten over de mogelijkheden? Bel naar nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800