Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen wiet

Beperken

Wil je afkicken van wiet en vraag je je af wat de afkickverschijnselen van wiet zijn? Zijn ze puur psychisch van aard of misschien toch ook lichamelijk? Dat leggen we in dit artikel haarfijn uit.

Ben jij bang voor de afkickverschijnselen van wiet? Wil je afkicken van wiet in een rustige omgeving onder deskundige medische begeleiding? Kies voor een detoxbehandeling bij Fundamentum. Bel ons voor een kennismakingsgesprek op nummer 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke afkickverschijnselen wiet

Hoewel lange tijd is gedacht dat wiet alleen voor psychische afkickverschijnselen zorgt, blijkt er wanneer je gaat afkicken van wiet toch sprake van enige lichamelijke onthoudingsverschijnselen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er tegenwoordig veel THC in wiet zit (THC is de werkzame stof, waarvan je high of stoned wordt.) Deze afkickverschijnselen zijn overigens wel een stuk minder heftig dan die van alcohol of een harddrug als heroïne. Je moet rekening houden met hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmproblemen, hevig zweten en trillen.

Psychische afkickverschijnselen van wiet

Zeker als je al langere tijd blowt, is afkicken van wiet echt niet zo eenvoudig. Je bent zo gewend om stoned te zijn dat het vreemd aanvoelt als je dat niet meer bent. Hierdoor voel je je onrustig en prikkelbaar. Dat kan zich zomaar uiten in woedeaanvallen. Daarnaast kun je je ook erg somber voelen en ligt een depressie op de loer.

Hoe ontstaan afkickverschijnselen van wiet?

Net als bij andere drugs of medicijnen heeft ook wiet invloed op je hersenen. In dat geval moet je dan kijken naar het gebied waar zich veel CB1/CB2 receptoren bevinden. Deze zijn gevoelig voor THC. Als je blowt, passen deze receptoren zich aan en worden bijvoorbeeld minder gevoelig. Zodra je stopt, gaan deze receptoren protesteren. Zij missen de THC. Hierdoor ontstaan precies de tegenovergestelde effecten die worden veroorzaakt door wiet en raak je bijvoorbeeld geïrriteerd in plaats van dat je ontspant.

Wil jij effectief afkicken van wiet en 24/7 jouw afkickverschijnselen van wiet onder controle houden? Kom afkicken bij Fundamentum met een speciale detoxbehandeling waarmee je onder medische begeleiding heftige afkickverschijnselen de baas blijft. Bel nu naar 0800 2345 800 voor meer informatie of pak direct je verslaving aan en plan een behandeling.
☎ Bel 0800 - 2345 800