Vind wat je
zoekt

Cold turkey stoppen met blowen

Wat is de beste manier?

Een blowtje roken, dat kan toch geen kwaad? Als het inderdaad bij dat ene blowtje op zijn tijd blijft, dan klopt dat wel. Veel mensen blowen echter elke dag en roken dan soms ook nog eens de hele dag door. In dat geval is er echt wel sprake van een verslaving. Kun je dan wel cold turkey stoppen met blowen?

Wil jij weten of je stoppen met blowen moet afbouwen of dit cold turkey kunt doen? Bel ons gerust eens voor advies.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Cold turkey stoppen met blowen

Cold turkey wil zeggen dat je van de een op de andere dag radicaal stopt met blowen. Het hangt af van de mate waarin jij gewend bent om te blowen of dit een goede optie is. Blowen zorgt in de eerste plaats voor geestelijke afhankelijkheid. Als je plotseling stopt, kun je onder andere te maken krijgen met slaapproblemen, depressies en prikkelbaarheid.

Stoppen met blowen afbouwen of cold turkey?

Wanneer je dat gevoel van high of stoned zijn erg mist zodra je niet blowt, dan weet je dat je een zekere mate aan verslaving hebt opgebouwd. Als je dan wilt stoppen met blowen sta je voor het dilemma: afbouwen of cold turkey? Een eenduidig antwoord op die vraag is niet te geven. Voor de een werkt afbouwen beter terwijl de ander zweert bij radicaal stoppen.

Hoe afbouwen?

Behoor jij tot de gebruikers die van ’s morgens tot ’s avonds laat blowen? Lijkt cold turkey stoppen met blowen voor jou een stap te ver? Kies dan voor de weg van de geleidelijkheid. Je kunt bijvoorbeeld eerst eens proberen om het moment dat je je eerste joint draait langer uit te stellen. Daarnaast kun je de tijd die tussen de ene en de andere pretsigaret zit steeds langer maken. Vervolgens kun je eens een dag overslaan. Bouw af tot je een punt hebt bereikt waarop cold turkey ook voor jou een optie is.

Wil jij cold turkey afkicken van blowen? Doe een detox! Bel ons voor informatie of een afspraak.
☎ Bel nu met een deskundige