Vind wat je
zoekt

Psychose wiet

Een nare ervaring

Wist je dat je in een psychose kunt belanden als je wiet hebt geconsumeerd? In dit artikel laten we het verband zien tussen een psychose en wiet.

Heb jij een psychose gehad door het gebruik van wiet? Dat is geen fijne ervaring en heeft je vast aan het denken gezet. Definitief stoppen met wiet is goed mogelijk. Daarbij kun je professionele hulp nodig hebben. Fundamentum biedt die hulp. Neem vandaag nog contact met ons op.

➤ Doe de blowentest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gevoelig voor psychose wiet

Als je een flinke hoeveelheid wiet hebt gerookt of een spacecake (cake met wiet) hebt gegeten, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kun je zomaar belanden in een psychose door wiet. Mensen reageren heel verschillend op het gebruik van cannabis en het is dus niet zo dat iedereen zomaar een psychose krijgt. Ben je er echter gevoelig voor, dan is een psychose veroorzaakt door wiet zeker niet uit te sluiten. Ook personen die al op jonge leeftijd veel en regelmatig blowen, hebben meer kans op een psychose.

Wat gebeurt er bij een psychose door wiet?

Tijdens een psychose door wiet kun je te maken krijgen met waanbeelden en ernstig verward raken. Hierdoor kun je je ook extreem angstig en opgewonden voelen. Je vreest dat de situatie waarin je bent beland nooit voorbij zal gaan. Het gaat hier echter om een acute psychose. Dat wil zeggen dat deze vanzelf weer weggaat zodra de THC (werkzame stof van wiet) je lichaam verlaat.

Afkicken wiet psychose

Ook als je gaat afkicken van wiet, kan dat soms een psychose veroorzaken. Dat is vooral het geval als je plotseling gaat stoppen en als je al eens eerder met een psychose te maken hebt gehad. Je kunt er in dat geval beter voor kiezen om af te kicken onder medische begeleiding. Daarvoor is afkicken bij Fundamentum een uitstekende keuze. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800 2345 800 voor een afspraak.
☎ Bel 0800 - 2345 800