Vind wat je
zoekt

Alcoholabusus

Zoek hulp

Het woord alcoholabusus verwijst naar het chronisch en problematisch gebruik van alcohol. Abusus betekent misbruik in het Latijn en wordt vooral gebruikt om problemen met verslavingsgevoelige middelen te beschrijven, zoals alcohol. Bij alcoholabusus drink je vaak te grote hoeveelheden alcohol en ben je de controle over het drinken kwijt. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid en hoe je als persoon functioneert. Wat zijn bij alcoholabusus de symptomen en de gevolgen?

Bij afkicken van een alcoholverslaving is professionele hulp krijgen erg belangrijk. De medisch specialisten van Fundamentum bieden die hulp graag. Een detoxbehandeling bij ons kan de eerste stap zijn naar een verslavingsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcoholabusus: symptomen

Als je te maken hebt met alcoholabusus, kunnen verschillende symptomen optreden die wijzen op een probleem met je alcoholgebruik. Symptomen kunnen per persoon verschillen. Tekenen van alcoholabusus zijn bijvoorbeeld:

  • Je kunt stoppen met drinken en bent niet in staat om minder te drinken; 
  • Je besteedt minder tijd aan belangrijke dingen zoals werk of familie; 
  • Je hebt steeds meer zin in alcohol en je laat andere dingen daarvoor schieten; 
  • Je hebt steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te voelen; 
  • Je krijgt last van ontwenningsverschijnselen zoals trillen en angst als je minder drinkt of even gestopt bent met drinken. 

Alcoholabusus: gevolgen

Het drinken van te veel alcohol heeft grote gevolgen, zowel op korte als op lange termijn. Op korte termijn kun je black-outs krijgen, slechter nadenken en meer risico lopen op ongelukken en ruzies. Op lange termijn zijn mogelijke alcoholabusus gevolgen leverziekte, hartproblemen, geheugenverlies, psychische problemen en schade aan je zenuwstelsel.

Alcoholabusus behandeling

Het is belangrijk om hulp te zoeken als je last hebt van alcoholabusus. Er zijn verschillende manieren om geholpen te worden. Een alcoholabusus behandeling bestaat bijvoorbeeld uit de begeleiding van een arts, praten met een hulpverlener, therapie en steungroepen.

Het doel van een alchoholabusus behandeling is om te leren hoe je kunt stoppen met drinken, gezonde manieren vindt om met problemen om te gaan en een leven zonder alcohol kunt leiden. Het is goed om professionele hulp te accepteren en steun te zoeken bij mensen die om je geven tijdens het herstelproces van alcoholabusus. Behandeling start vaak met detox, zoals dat bij Fundamentum wordt geboden. Je lichaam wordt in gemiddeld twee weken ontgift en er staat 24/7 een medisch team voor je klaar.

Detoxbehandeling als eerste stap bij alcoholabusus

Alcoholabusus kan je leven op z’n kop zetten. Heb je een alcoholverslaving en ben je de afhankelijkheid van alcohol zat? Fundamentum kan jou helpen met behulp van een detoxbehandeling. In gemiddeld twee weken worden alle gifstoffen uit je lichaam gehaald en kun je met een frisse blik aan een vervolgbehandeling beginnen. De behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (op je eigen risico na). Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800