Vind wat je
zoekt

Radicaal stoppen met alcohol

De beste manier?

Als je verslaafd bent aan alcohol, zul je merken dat je gezondheid steeds verder achteruitgaat. Zowel geestelijk als lichamelijk leidt alcohol tot problemen. Stoppen met drinken is belangrijk om te herstellen en langzaam weer gezond te worden. Wil je radicaal stoppen met alcohol? Schakel dan altijd professionele hulp in.

Bij Fundamentum kick jij in een veilige omgeving radicaal af van alcohol. Onze kliniek in Limburg is gespecialiseerd in kortdurende detoxbehandelingen. Deze behandelingen zijn bewezen effectief. Wil jij van je alcoholverslaving af? Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Kun je in één keer stoppen met alcohol?

De snelste manier om van je alcoholverslaving af te komen is om in één keer te stoppen met alcohol drinken. Ga je radicaal stoppen met alcohol, dan is het verstandig om dit onder continue medische begeleiding te doen. Bij veel en regelmatig drinken ontwikkelt je lichaam een tolerantie voor alcohol. Als je in één keer stopt met alcohol drinken kan je lichaam in een soort ‘shock’ raken, omdat het niet langer de alcohol binnenkrijgt waaraan het gewend is. Dit kan leiden tot vervelende en soms zelfs gevaarlijke ontwenningsverschijnselen. Als je onder begeleiding radicaal stopt met alcohol, kan een professional continu jouw gezondheid continu in de gaten houden en medicatie voorschrijven die de ontwenningsverschijnselen afzwakken als dat nodig is.

Waarom is het moeilijk om te stoppen alcohol?

Stoppen met alcohol is moeilijk door de ontwenningsverschijnselen die optreden als je lichaam geen alcohol meer binnenkrijgt. Dit zijn mogelijke ontwenningsverschijnselen die optreden als je plotseling stopt met drinken:

 • Trillen en zweten; 
 • Hallucinaties; 
 • Hartkloppingen; 
 • Slapeloosheid; 
 • Onrustig gevoel; 
 • Paniekaanvallen; 
 • Stemmingswisselingen; 
 • Verandering in eetlust en stoelgang. 

Stoppen met alcohol: effecten per dag

Als je in één keer stopt met alcohol drinken, zul je hier al op korte termijn de positieve effecten van merken. De eerste dagen kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Daarom is het belangrijk dat je goede begeleiding hebt als je radicaal wilt stoppen met alcohol. Ook begint je lichaam begint meteen met het herstellen van de schade die de alcohol heeft veroorzaakt. Je bloeddruk en hartslag dalen en je gaat beter slapen. De ontwenningsverschijnselen nemen na een aantal dagen af, maar je kunt nog wel last hebben van hoofdpijn en vermoeidheid.

Na drie tot vier dagen merk je dat de ontwenningsverschijnselen veel minder worden. Je voelt je daardoor een stuk energieker. De kans is groot dat de spiegel ook een lach op je gezicht tovert: je huid ziet er stralender uit en misschien ben je gewicht verloren (omdat alcohol vaak veel calorieën bevat). Na vijf tot zeven dagen kun je merken dat je veel beter slaapt. Je zit lekkerder in je vel en je kunt je beter concentreren. Een ander voordeel is het herstel van je lever. Na het stoppen met alcohol is je lever namelijk weer in staat om zichzelf te herstellen. En hoe langer je bent gestopt met drinken, hoe lager het risico op hart- en vaatziekten.

Stop veilig en effectief met alcohol bij Fundamentum

Wil jij van je alcoholverslaving af? Gelukkig sta je er niet alleen voor als je radicaal wilt stoppen met alcohol. Fundamentum is een afkickkliniek die al jarenlang mensen van hun alcoholverslaving afhelpt. Met onze detoxbehandeling overwin je in een veilige omgeving de ontwenningsverschijnselen en word je begeleid door een ervaren team. We stomen je klaar voor een passende vervolgbehandeling zodat je niet terugvalt. Bel ons vandaag nog voor het plannen van een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800