Vind wat je
zoekt

Alcoholverslaving hulp

Fundamentum helpt

Alcoholverslaving is de meest voorkomende verslaving in Nederland. Ben je eenmaal verslaafd geraakt aan alcohol, dan is het heel moeilijk om dit patroon te doorbreken en te stoppen. En het is niet alleen moeilijk, het kan ook gevaarlijk zijn om zomaar te stoppen met drinken.

Heb jij een alcoholverslaving? Hulp zoeken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Fundamentum heeft jarenlange ervaring met het helpen van mensen met een alcoholverslaving. Tijdens een detoxbehandeling in onze kliniek overwin je de ontwenningsverschijnselen en maak je een vliegende start voor een vervolgbehandeling. Neem vandaag nog contact met ons op en plan jouw intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ik ben verslaafd aan alcohol

Misschien lijkt drinken op het eerste gezicht ‘onschuldig’, omdat veel mensen af en toe een drankje doen. Maar alcohol is minder onschuldig dan het lijkt en een verslaving ontwikkelt zich sneller dan je denkt. Als je afhankelijk bent geworden van drank wil je dit misschien niet meteen toegeven. Schaamte speelt hierbij een grote rol. De eerste stap is om je verslaving te erkennen. Vanuit die erkenning kun je er namelijk iets aan gaan doen. Als je een alcoholverslaving hebt is hulp zoeken erg belangrijk. Je lichaam is gewend geraakt aan de mate van alcohol en als je zomaar stopt met drinken kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden. Dit maakt stoppen zonder professionele hulp lastig.

Ik wil stoppen met drinken

Het drinken van alcohol is slecht voor je gezondheid. Je weerstand gaat achteruit, je kunt psychische klachten krijgen en je bent vatbaarder voor infecties. Als je verslaafd bent, maakt je lichaam het jou niet makkelijk als je wilt stoppen. Je kunt gaan trillen, zweten en allerlei andere afkickverschijnselen krijgen. Het is slim om de mensen in je vertrouwde omgeving te vertellen over je alcoholverslaving. Zij kunnen hulp bieden en je bijstaan als je het moeilijk hebt. Ook is professionele hulp bij een alcoholverslaving onmisbaar.

Waar kan ik afkicken van alcohol?

Afkicken van alcohol is een lang proces, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doorstaan. Om te herstellen heb je eerst een detox nodig zodat alle giftige stoffen uit je systeem gaan. Tijdens het ontgiften kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden, omdat alle stoffen langzaam uit je lichaam gaan. Je systeem is hier niet aan gewend en geeft daarom signalen dat het behoefte heeft aan meer van deze stoffen. Als je de ontwenningsverschijnselen hebt doorstaan, dan moet je de gewoonte van het drinken uit je leven bannen. Bij een verslaving ben je zo gewend geraakt om regelmatig te drinken, dat je ook psychisch moet wennen aan het feit dat je niet langer alcohol drinkt.

Afkicken van alcohol bij Fundamentum

Fundamentum is een afkickkliniek in Margraten gespecialiseerd in het uitvoeren van korte detoxbehandelingen. Een detox duurt bij ons gemiddeld twee weken. Na je detoxbehandeling volg je een passende vervolgbehandeling bij een andere instelling. Indien je bent verwezen, volg je de vervolgbehandeling altijd bij de verwijzende partij. Heb jij een alcoholverslaving? Hulp is dichterbij dan je denkt. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800-2345800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800