Vind wat je
zoekt

Effecten stoppen met alcohol

Een positief resultaat

Wat zijn de effecten als je gaat stoppen met alcohol? Slaat de meter door naar de positieve of negatieve effecten bij het stoppen met drinken?

Nu stoppen met alcohol onder deskundige begeleiding? Bel Fundamentum voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Positieve effecten stoppen met alcohol

Stoppen met drinken gaat gepaard met tal van positieve effecten.

  • Heb je je ooit afgevraagd waar al die extra kilo’s vandaan komen? Als je een fles wijn hebt geconsumeerd of een sixpack bier krijg je heel wat calorieën binnen. Al die alcohol wordt omgezet in suikers en zorgt voor extra buikvet. Als je stopt met drinken, ga je dat ook merken op de weegschaal.
  • Je slaapt beter en wordt meer uitgerust wakker dan wanneer je met de nodige alcohol in je lijf naar bed bent gegaan. Ook zul je je over het algemeen energieker voelen. Alcohol verstoort namelijk je slaapkwaliteit waardoor je meestal moe wakker wordt.
  • Een belangrijk effect van stoppen met alcohol is ook dat je weerstand verbetert. Alcohol pleegt namelijk een aanslag op je immuunsysteem. Bij stoppen met alcohol zal je je dus ook fitter voelen.

Stoppen met drinken: negatieve effecten

Welke negatieve effecten stoppen met alcohol heeft, hangt af van de hoeveelheid alcohol die je dronk en hoelang je dat al deed. Is jouw lichaam al jaren compleet in de olie, dan is dat uiteraard niet zonder consequenties. De effecten van stoppen met drinken kunnen dan zeker in het begin ronduit heftig zijn. Je krijgt te maken met verschillende afkickverschijnselen. Het positieve nieuws is dat die van korte duur zijn: na enkele dagen al minder worden en meestal heb je er na een tot twee weken geen last meer van.

Afkicken bij Fundamentum

Als je heel veel drinkt, dan kun je absoluut niet zomaar even op eigen houtje stoppen met alcohol. Dat kan heel gevaarlijk zijn. Door af te kicken in een kliniek onder goede medische begeleiding ben je in veilige handen en krijg je de zorg die je nodig hebt. Dat vergroot de kans dat je van je drankprobleem afkomt en dan zijn ook voor jou de positieve effecten veel groter. Je begint een nieuw leven, zonder drank.

Ga jij voor de positieve effecten van stoppen met alcohol? Bel ons op 0800 2345 800 voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800