Vind wat je
zoekt

Black-out door alcohol

Slecht voor je hersenen

Ben jij na het drinken van een flinke hoeveelheid alcohol wel eens een deel van de avond kwijt geweest? Dit noemen we een black-out. Bij een black-out laat je geheugen je letterlijk even in de steek. Dit kan komen door te veel stress. Een black-out is niet alleen een vervelende ervaring, het is ook een fikse waarschuwing van je lichaam. Bij iedere black-out krijgen je hersenen een zware klap, wat voor geheugenproblemen kan zorgen.

Heb je regelmatig last van black-outs? Dan is het belangrijk om je drinkgewoontes aan te passen. De schade die je hersenen oplopen is namelijk onomkeerbaar. Fundamentum helpt je graag. Als specialist in detoxbehandelingen helpen wij jou snel en veilig afkicken van alcohol. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Geheugenverlies door alcohol

Tijdens een black-out door alcohol heb je last van geheugenverlies. Je geheugen bestaat uit een korte- en langetermijngeheugen. In je kortetermijngeheugen sla je alle informatie op waar je gedurende de dag mee in aanraking komt. Tijdens een black-out door alcohol is er sprake van een stoornis in het kortetermijngeheugen, waardoor je je de volgende dag niet meer kan herinneren wat je gedaan of gezegd hebt en wat er gebeurd is. Deze herinneringen komen ook nooit meer terug. Een black-out door alcohol voorkomen kan alleen door je alcoholgebruik te minderen. Herinner je slechts flarden van de avond, dan kan er sprake zijn van een gray-out. De herinneringen worden in dat geval wel aangemaakt, maar het kost moeite om ze op te halen uit het geheugen.

Veilig afkicken van alcohol bij Fundamentum

Black-outs zijn zeker niet gezond voor je geheugen, net als overmatig alcoholgebruik dat in het algemeen niet is. De schade is bovendien blijvend. Heb je regelmatig een black-out door je alcoholverslaving en ben je daar klaar mee? Neem tussen 7.00 en 22.00 uur contact op met ons Intake Office via 0800 2345 800 voor het plannen van een intake. Tijdens een detox in ons afkickkliniek in Limburg ontgift je je lichaam en zet je de eerste stappen richting een alcoholvrij leven.
☎ Bel 0800 - 2345 800