Vind wat je
zoekt

Minderen met alcohol

Ga voor stoppen

Wanneer moet je minderen met alcohol? Goed om te weten is dat alcohol altijd slecht voor je is, ook in kleine hoeveelheden. Word je snel misselijk door alcohol of krijg je spierpijn na alcohol, dan weet je dat veel alcohol niet voor jou is weggelegd en je maar beter met niets genoegen kunt nemen. Minderen is ook van toepassing als je dagelijks alcohol drinkt. Stoppen met alcohol is dan een uitstekende optie.

Een effectieve detox ontgift je lichaam en geeft je lever rust. Zo reken je af met misselijkheid en spierpijn na alcohol en zet je de eerste stap naar een gezonder leven. Fundamentum biedt detoxbehandelingen voor mensen met een drankprobleem. Tel: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcohol kent het hoogste aantal verslaafden in Nederland

Alcohol kan een zwaar verslavend middel zijn. Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je het echter gewoon overal kopen en drinken. Het begint meestal met een ‘onschuldig’ glaasje wijn tijdens het avondeten of een pilsje op een feest of in de plaatselijke kroeg. Maar onbewust kan dat ene drankje het startsein zijn voor grote hoeveelheden alcohol per dag. Je wordt misselijk van alcohol of krijgt zelfs spierpijn nadat je veel alcohol gedronken hebt.

Alcohol kent samen met tabak het meeste aantal verslaafden in Nederland. Steeds meer mensen zoeken daarom hulp bij het afkicken van alcohol, omdat in je eentje minderen met alcohol behoorlijk zwaar kan zijn en zelfs heel gevaarlijk.

Hoe kun je minderen met alcohol?

Maar hoe doe je dat effectief, minderen met alcohol? Je zult je dan eerst eens de vraag moeten stellen waarom je eigenlijk drinkt. Wordt een feestje pas leuk als je hebt gedronken? Is het eten pas lekker met een glas wijn? Drink je uit verveling of verdriet of omdat je sociale omgeving dat van je verwacht?

Afbouwen alcohol

Is drinken voor jou een gewoonte? Grijp je elke dag regelmatig naar de fles, maar wil je stoppen met drinken? Dan zet je de eerste stap met een korte detoxbehandeling. Zo ontgift je je lichaam volledig en maak je de weg vrij naar een leven zonder drank. Dit is geen afbouwen van alcohol, dit is volledig stoppen. En daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Die ondersteuning krijg je van de professionals van Fundamentum.

Wil jij je lichaam ontgiften en stoppen met alcohol? Bel ons voor een intake: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800