Vind wat je
zoekt

Cold Turkey

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wat heeft een koude kalkoen met afkicken te maken? Cold turkey is een vaak gebruikte term als het om verslavingen gaat. Maar wat betekent cold turkey nu eigenlijk precies en wat houdt de cold turkey methode in?

Cold turkey stoppen? Dat kan bij Fundamentum. Meer weten? Bel ons op nummer 0800 2345 800 voor informatie, advies of een afspraak voor een oriënterend gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Cold turkey betekenis

Het gebruik van de woorden cold turkey vindt mogelijk zijn oorsprong in het Amerikaans-Engelse slang “to speak cold turkey”, dat zoiets als “recht voor zijn raap spreken” betekent. Het Engelse woord turkey betekent ook kalkoen. De term wordt daarom ook wel in verband gebracht met kippenvel, dat gelijkenis vertoont met het vel van een kalkoen. Kippenvel krijg je meestal ook als je de cold turkey methode toepast. Hoe het ook zij, bij het cold turkey afkicken wind je er geen doekjes om. Je noemt de dingen bij de naam. Stoppen betekent voor jou ook echt stoppen. Daarbij ga je recht op je doel af.

Wat is de cold turkey methode?

Cold turkey stoppen wil zeggen dat je van het een op het andere moment geen drugs, alcohol, medicijnen, sigaretten, et cetera meer gebruikt. Omdat dit een nogal radicale stap is, gaat dit meestal niet zonder cold turkey symptomen. Je lichaam krijgt namelijk wel een behoorlijke schok te verwerken. Bij de cold turkey methode gooi je jezelf als het ware in het diepe en zie je wel wat de gevolgen zijn. Afhankelijk van het middel dat je gebruikte, kunnen de afkickverschijnselen heftig of minder heftig zijn. Zweten, rillen, trillen, krampen, spierpijn, hoofdpijn en misselijkheid zijn enkele voorbeelden van de cold turkey symptomen die kunnen optreden als je cold turkey gaat stoppen. Bij niet ieder middel is cold turkey afkicken verantwoord! Het is in bepaalde situaties raadzaam om dit onder specialistische begeleiding te doen, om het afkicken zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Wil je cold turkey stoppen? Dat kan bij Fundamentum, de specialist in detox behandelingen. We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800