Vind wat je
zoekt

Designerdrugs

Zeer risicovol

Met de term designerdrugs zoals het vandaag de dag gebruikt wordt, worden nieuwe drugssoorten bedoeld die de opiumwet omzeilen. Er wordt gebruik gemaakt van de basis van een al bestaande chemische drug. Door te experimenteren met andere moleculaire verbindingen ontstaat een nieuwe drug die in feite nog niet illegaal is. Deze designerdrugs worden ook wel ‘research chemicals’ of ‘Nieuwe Psycoactieve Stoffen’ (NPS) genoemd. Het duurt vaak een tijdje voordat deze nieuwe drugs ook worden opgenomen in de opiumwet. Er is onderzoek voor nodig om erachter te komen wat er in de drugs zit en welke risico’s het met zich meebrengt. Tot die tijd zijn de drugs vrij verkrijgbaar.

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar designerdrugs. Tot nu toe is bekend dat enkele van deze designerdrugs vergelijkbaar zijn met coke of XTC. Gebruik van deze drugs brengt mede door het gebrek aan kennis bepaalde, soms onbekende risico’s met zich mee en kan verslavend zijn. Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling om je lichaam te ontgiften. Hiermee zet je de eerste belangrijke stap naar een gezond en drugsvrij leven. Bel 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Designerdrugs: soorten

Vanaf de jaren tachtig is het hard gegaan met de ontwikkeling van designerdrugs. Soorten en variaties schieten als paddenstoelen uit de grond. Op het moment dat er eentje op de Opiumlijst wordt gezet, worden er in schuurtjes of opslagruimtes alweer nieuwe varianten ontwikkeld. Door gebrek aan regels en veiligheidscontroles is de kwaliteit vaak twijfelachtig. Het gebruik is een gok en je weet niet precies wat de effecten en de risico’s zijn van designerdrugs. Soorten die onder de categorie designerdrugs vallen zijn:

  • Mefedron, ook bekend als 4-MMC of miauw miauw; 
  • 3-MMC, ook bekend als miauw, 3m of poes; 
  • Benzo Fury, ook bekend als 6-ABP; 
  • 2C-I; 
  • 4-FA, ook bekend als 4-FMP; 
  • MXE, ook bekend als methoxetamine. 

Designerdrugs – MMC

De bekendere designerdrugs zijn de MMC-varianten. Dit zijn fenylethamines en doen qua effect denken aan XTC. In de loop der jaren kwamen 4-MMC, 3-MMC en 2-MMC op de markt. Twee van deze designerdrugs, 4-MMC en 3-MMC, zijn inmiddels verboden. De meest recente aanvulling is 2-MMC waar nog vrijwel niets over bekend is. Ook gebruikerservaringen zijn er bijna niet. Als er al ervaringen worden gedeeld zijn deze vaak incompleet en onbetrouwbaar. Net als andere drugs kunnen designerdrugs verslavend zijn. Bovendien zijn de risico’s net zo gevaarlijk of zelfs gevaarlijker dan de risico’s van cocaïne of MDMA.

Bij Fundamentum herstellen van een designerdrugsverslaving

Ben jij verslaafd aan een designerdrug maar weet je niet hoe je van je verslaving af kunt komen?
Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan waarmee je lichaam in een tot twee weken ontgift wordt. Je zult aanzienlijk beter in je vel zitten en sterker in je schoenen staan voor een vervolgbehandeling. Fundamentum werkt met korte wachtlijsten en de behandeling wordt volledig vergoed (op het eigen risico na). Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800