Vind wat je
zoekt

3-MMC en alcohol

Lees er hier meer over

Merk je dat de combinatie van 3-MMC en alcohol voor jou een verslavende mix is? 3-MMC is een gevaarlijke drug en de combinatie met alcohol kan diverse gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De mix van de twee middelen kan zelfs fataal zijn.

Fundamentum helpt je graag op weg om van je 3-MMC verslaving af te komen. Met een veilige detoxbehandeling onder medische, professionele begeleiding. Weet dat je ons altijd kunt bereiken. Wij staan voor je klaar. Zet vandaag nog de eerste stap, neem contact met ons op via 0800 2345 800 en plan een intakegesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is 3-MMC?

3-MMC (3-methylmethcathinone) is een populaire designerdrug. Vooral onder jongeren wordt de drug veel gebruikt. Niet zo lang geleden was 3-MMC nog legaal, maar sinds oktober 2021 is de drug wettelijk verboden. 3-MMC is opgenomen in de Opiumwet, omdat verslavingsklinieken steeds vaker melding maakten van 3-MMC verslavingen.

3-MMC komt meestal in poedervorm en kan zowel geslikt als gesnoven worden. Mensen voelen zich vlak na gebruik opgewekt, energiek en ze ervaren een gevoel van euforie. Helaas zorgt de drug ook voor een hoop bijwerkingen. De volgende negatieve effecten komen voor bij het gebruik van 3-MMC:

  • Oververhitting;
  • Hallucinaties;
  • Buikpijn en misselijkheid;
  • Een onrustig gevoel;
  • Angstgedachtes;
  • Hartkloppingen;
  • Opnieuw willen gebruiken (craving).

3-MMC en alcohol samen gebruiken?

3-MMC combineren met alcohol? Dat is geen slimme keuze. Het brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Er wordt nog onderzocht wat de combinatie van 3-MMC en alcohol precies met je lichaam doet, maar mogelijk kan het zelfs de dood tot gevolg hebben. Wij raden sterk af om 3-MMC en alcohol samen te gebruiken.

Het is sowieso nooit verstandig om drugs met alcohol te combineren. Alcohol wordt namelijk afgebroken door de lever, waardoor dit orgaan andere drugs niet meteen kan afbreken. Als je 3-MMC en alcohol combineert, pakt je lever eerst de alcohol aan. De 3-MMC wordt hierdoor opgestapeld in je lichaam en de drugs gaat ineens massaal werken zodra de alcohol een beetje is afgebroken. Je lever wordt overbelast, maar de inslag kan ook allerlei nare bijwerkingen veroorzaken.

Afkicken van 3-MMC

3-MMC is ontzettend verslavend. De kater is vaak intens en omdat de ontwenningsverschijnselen erg zwaar zijn, voelen mensen een sterke drang om opnieuw te gebruiken. Hoe erg de ontwenningsverschijnselen zijn, verschilt per persoon. Je krijgt bijvoorbeeld last van angst- en paniekaanvallen, depressieve gevoelens of intense vermoeidheid.

Wil jij afkicken van 3-MMC? Zoek dan de juiste hulp om van je verslaving af te komen. Een detox is een goede eerste stap. Een detox wil zeggen dat alle verslavende middelen uit je lichaam gaan. Dit zorgt voor afkickverschijnselen, die soms heel heftig en zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Daarom is goede specialistische begeleiding onmisbaar bij het afkicken van 3-MMC en alcohol.

Fundamentum

Fundamentum is dé specialist die volledig gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. In de prachtige, heuvelachtige omgeving van Limburg kun je in alle rust afkicken van je verslaving aan 3-MMC en alcohol. De detox duurt gemiddeld maar een tot twee weken en wordt volledig vergoed, ook binnen de basisverzekering. Je betaalt alleen je eigen risico als je dat nog niet hebt gedaan. Wil jij afkicken van 3-MMC? Onze ervaren specialisten helpen je! Neem vandaag nog contact op en plan een oriënterend gesprek.

☎ Bel 0800 - 2345 800