Vind wat je
zoekt

3-CMC werking

Effecten en bijwerkingen

3-CMC is nog maar kort op de markt en is waarschijnlijk een alternatief op de in 2021 verboden drug 3-MMC. Er is nog erg veel onduidelijk over de werking, de dosis en de gevaren zoals de wisselwerking met andere substanties, medicijnen en/of alcohol. De informatie over 3-CMC, werkingen, de effecten en de ervaringen is schaars en er is weinig tot geen onderzoek gedaan. De informatie die over de werking van 3-CMC beschikbaar is kun je hier lezen. Want wat is 3-CMC eigenlijk, wat doet 3-CMC en wat lijken tot nu toe de risico’s te zijn?

Ken jij de nare effecten van 3-CMC maar al te goed, en wil je stoppen met gebruiken? Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen en helpt je op een veilige manier met afkicken. Plan vandaag nog een intake in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is 3-CMC?

Er komen steeds meer designerdrugs op de markt, waarvan 3-CMC er een van is, maar wat is 3-CMC precies? 3-CMC is zo nieuw, dat het op het moment van schrijven nog geen verboden middel is. Designerdrugs worden ook wel research chemicals of New Psycoactive Substances (NPS) genoemd. In de basis gaat het om de bekende (illegale) drugs zoals LSD en cocaïne waar scheikundig mee gerommeld is waardoor het effect vergelijkbaar is als de originele drug, maar nog niet illegaal is. Een drug is illegaal als deze in de Opiumwet staat en dat is bij deze nieuwe designerdrugs in de beginperiode niet het geval.

3-CMC drugs

3-CMC dook in Europa voor het eerst op in 2014. De drug valt onder de synthetische cathinonen wat de chemische versie is van de stimulerende stof in de Afrikaanse Khat plant. Het wordt geproduceerd in kristallen die voor de verkoop vaak tot poeder zijn gemalen. Er zijn verschillende manieren van het gebruiken van 3-CMC drugs. Zo kun je kiezen om het poeder in een capsule of vloeitje door te slikken of om het te snuiven. Snuiven werkt sneller, maar duurt korter.

Wat doet 3-CMC: de werking

Deze designerdrug zou een combinatie van speed, XTC en cocaïne moeten zijn, maar ervaringen lijken dit tegen te spreken. Ook de vergelijking met MDMA wordt genoemd. Gebruikers geven aan dat het energieniveau wat omhoog gaat, maar dat je er ook veel van moet gebruiken om de zwakke werking in stand te houden. Daarnaast schijnt het snuiven nogal pijnlijk te zijn. Wat doet 3-CMC nog meer? 3-CMC werkt dus erg kort en het effect is zwak. Gemiddeld genomen voel je een uur tot anderhalf uur effect, daarna neemt het af.

Risico’s van 3-CMC

De werking van 3-CMC drugs is voor iedereen anders. Bij de een werkt het snel, de ander heeft misschien een hoge tolerantie en voelt er weinig van. Let op: het is belangrijk om te weten dat deze drug zich in een experimentele fase bevindt en dat er geen onderzoek naar is gedaan. Ga ervan uit dat bijwerkingen en risico’s bij dit soort drugs kunnen variëren van bijvoorbeeld agressie en een gevaarlijk hoge hartslag tot hallucinaties en angstgevoelens. Door het gebrek aan onderzoek zijn deze verwachtingen van risico’s op basis van andere vergelijkbare designerdrugs gemaakt. De daadwerkelijke negatieve effecten zijn niet of nauwelijks bekend.

Afkicken van designerdrugs bij Fundamentum

Designerdrugs kunnen net zo verslavend zijn als traditionele drugs. Kamp jij met een verslaving aan een designerdrug en wil je daar zo snel mogelijk van af? Bij Fundamentum kun je met een detoxbehandeling de eerste stappen zetten naar een drugsvrij leven. Een team van professionele begeleiders helpt je gedurende de periode dat je in de kliniek zit. De behandeling duurt gemiddeld één tot twee weken en er zijn korte wachtlijsten. Je kunt dus vrij snel terecht. Plan vandaag nog van een intake. Bel naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800